İspanya'da 'Filistin' bildirisi kabul edildi... İki devletli çözüm vurgusu!

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Filistin konulu toplantıya çok sayıda ülke temsilcisi katılım sağladı. Düzenlenen toplantıda iki devletli çözüm vurgusu yapılarak Filistin'in bir an önce tanınması gerektiğinin altı çizildi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2024 11:03 GÜNCELLEME 14.09.2024 11:03 DÜNYA
İspanya'da 'Filistin' bildirisi kabul edildi... İki devletli çözüm vurgusu!
İspanya'da 'Filistin' bildirisi kabul edildi... İki devletli çözüm vurgusu!

Filistin yönetimi, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Filistin konulu toplantının akabinde kabul edilen bildiride, "Filistin'in bir an önce tanınması ve iki devletli çözüme destek verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunulmasını" memnuniyetle karşıladı.

FİLİSTİN YÖNETİMİ MEMNUNİYETLE KARŞILADI!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu ülkelerinin dışişleri bakanları ve temsilcileri ile İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği'nin katıldığı toplantı sonrası kabul edilen bildiriye ilişkin Filistin yönetiminden açıklama yapıldı.

Toplantıya katılanların iki devletli çözüme bağlı olduklarını teyit etmelerinin, uluslararası hukuka uygun olarak işgalin sona ermesi ve bağımsız Filistin devletinin kurulması için siyasi çözümü hayata geçirecek adımlar atılmasını gerekli kıldığı ifade edildi.

KATLİAM KARŞISINDA ULUSLARARASI MUTAKABAT

Açıklamada, Madrid'de toplanan yetkililerin gösterdiği cesur tavrın Filistin halkına yönelik saldırıların ve çirkin katliamların durması gerektiği yönünde uluslararası bir mutabakatın varlığını gösterdiği kaydedildi.

Bildiride, İsrail'in, Refah Sınır Kapısı ve Philadelphi Koridoru da dahil Gazze'nin tamamından çekilmesi, Filistin'in bir an önce tanınması ve iki devletli çözüme destek verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunulmuştu.

KALICI BARIŞ İÇİN KOLLAR SIVANDI

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 11 Kasım 2023'te düzenlenen İİT-Arap Birliği Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde Türkiye'nin aralarında bulunduğu 8 ülke (Türkiye, Filistin, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Endonezya, Nijerya) ile iki örgütün genel sekreterleri, "tüm üye devletler adına Gazze'deki savaşı durdurmak için uluslararası girişimlerde bulunma ile kalıcı ve kapsamlı barışın sağlanması adına ciddi ve gerçek bir siyasi süreç başlatmak"la görevlendirilmişti.

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 5
  • Hak ve sabır 2 gün önce Şikayet Et
    Tek umudum Allah'a kalmış. Başka söze gerek yok.sözün bittiği yerdeyiz.lafla olsaydı ormanların kralı aslan değil papağan olurdu...
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 2 gün önce Şikayet Et
    Kangren olmuş bir uzuva pansuman yapılmaz kesilir atılır kimse akıl hastası paronayak eli kanlı katil bir komşu istemez çocuk bebek demeden masum insanları çitler arasında hapsedip aç susuz bırakıp katleden, organlarını canlı canlı gaspeden sapkın siyonist katil israiloğulları yahudi cemaati yok olmadıkça filistinli masumlar huzur bulamaz.
    Cevapla
  • Ersever 2 gün önce Şikayet Et
    İslam aleminin düştüğü hâle bak, ama vijdan sahibi Hıristiyanlar, vijdanı ölmüş müslümanlardan daha çok tepki gösteriyor, maddi ve manevi baskılara ve kayıplarına rağmen. sözün bittiği yerdeyiz.
    Cevapla
  • Kığılı 3 gün önce Şikayet Et
    Müslüman Devletleri İspanya kadar da. Filistin davasına sahip değildir şahsım olarak. Filistin davasını tanıyan tüm ülkelere selam olsun
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 1 gün önce Şikayet Et
    Allah katında din islam olup islamiyetde ruhbaniyet din adamı sınıfı olmayıp mesaj insanadır.insan Allah'ın yeryüzündeki halifesi vekili olup islamiyetde devlet egemen anlayış olmayıp dinin merkezinde insan vardır.ispanya samimi olsa yahudi hahamların kendi elleri ile yazıp değiştirdiği incile deyil islama inanıp müslüman olur hak geldi batıl zail oldu,ingiliz ve avrupa yahudinin besleme
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR