Yunan'da alarm, okullar boş kaldı...

Yunanistan’da Savunma ve Eğitim Bakanlığı, artan boş kontenjanlardan dolayı askeri okulları daha cazip hale getirmenin yollarını arıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2024 18:25 GÜNCELLEME 15.09.2024 18:25 DÜNYA
Yunan'da alarm, okullar boş kaldı...
Yunan'da alarm, okullar boş kaldı...
 

Yunanistan Savunma Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa olarak, silahlı kuvvetlerde kariyer yapmak isteyen ve üniversiteye giriş sınavlarına başvuran gençler için daha cazip hale getirmenin yollarını aramakta. Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinin yaptığı habere göre kara, hava ve deniz harp okullarına ve astsubay yüksek okullarına giriş için 460 kontenjan boş kaldığından bu yılki tablonun "iç karartıcı" olduğu belirtilmekte.

Ayrıca gazete tarafından yapılan haberde söz konusu eğilimin birdenbire ortaya çıkmadığı vurgulanmakta. Bilakis askeri eğitimle ilgili sorunların Yunanistan’ın önceki on yılda yaşanan mali kriz de dahil olmak üzere, çok yıllı bir bozulmanın sonucu olduğu aktarılmakta. Bu bağlamda son dönemde eğitime katılanların sayısının önemli ölçüde azaldığı ifade edilmekte.

Mezun olan subay sayısının azalmasıyla ilgili süregelen sorun, özellikle Yunan Deniz Harp Okulu’nda baş ağrısına neden olmakta ve muvazzaf subayların istifasıyla birleşerek muharip birliklerin kadrolarında ciddi sorunlara yol açmaktadır. Bu doğrultuda Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Eğitim Bakanı Kyriakos Pierrakakis’in önümüzdeki günlerde askeri okullarda verilen derslerin kapsamını genişleten bir dizi tedbiri duyuracakları açıklandı.

Buna ek olarak Yunan Savunma Bakanlığı askeri okullardaki öğrencilerin maaşlarının polis okullarının standartlarına göre yeniden düzenleneceğini açıkladı. Yani yeni bir subayın ilk maaşının günümüz maaşına göre dörtte bir oranından üçte ikisine çıkarılması da söz konusu tedbirler dahilinde yer almaktadır. Bir diğer tedbir ise askeri okulların ortalama olarak değerlendirilen altyapı durumuyla ilgilidir. Yunan Savunma Bakanlığı, öğrencilerin yaşam kalitesinin büyük ölçüde iyileştirilmesi için askeri okulları modern standartları karşılayacak şekilde yenilemeyi planlamaktadır.

Askeri sektöre yönelik yerli bilimsel araştırmaların teşvik edilmesi çerçevesinde halihazırda uygulanmakta olan bir diğer eylem ise çalışma programlarının ve askeri yüksek eğitim kurumlarının (ASEI) doktora derecesi verme kabiliyetlerinin geliştirilmesidir. Bu özellik, ASEI’lerin daha sonra silahlı kuvvetlerin yararına kullanılmak üzere endüstriyel araştırma yapmalarını sağladığından dolayı oldukça önemlidir.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Levent 15 2 gün önce Şikayet Et
    Bizde BATI hayranı, YUNAN aşığı çoktur! Gönüllü olarak giderler! Hatta içki masasında Rum'a Kıbrıs 'ı peşkeş çekecek moruklarımız bile var!
    Cevapla
  • Recai 3 gün önce Şikayet Et
    Sanki Türkiye Farklı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR