ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümünün korkunç bir trajedi olduğunu belirterek, İsrail'den daha fazla detay talep etmeye devam edeceklerini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2024 00:01 GÜNCELLEME 17.09.2024 01:38 DÜNYA
ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması
ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

Greenfield, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Filistin oturumunda konuştu.

Konuşmasına kendisinin ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da öldürülmesinden duyduğu öfkeyi dile getirerek başlayan Greenfield, "Kimsenin hayatı gösteriye katıldığı için riske girmemeli." dedi.

Greenfield, "Bu korkunç trajedi hiç gerçekleşmemeliydi." diyerek, İsrail'den daha fazla detay talep etmeye ve sorumluların hesap vermesi için baskı kurmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Eygi'nin ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerini ileten Greenfield, "Son yılda onun ve diğerlerinin de ölümü çok trajik ve gereksizdi." değerlendirmesinde bulundu.

Greenfield, nerede olursa olsun acıya alışmamak gerektiğini ifade etti.

İSRAİL ASKERLERİNİN EYGİ'Yİ KATLETMESİ 

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açmış, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Eygi'nin cenazesi, 14 Eylül'de Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verilmişti.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.​​​​​​​

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    ulan katil abd alçağı hipsi sixin başınızın altında çıkıyor hala ne havlayıp duruyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    İki yüzlü batı hayatınız yalan
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    giden geri gelirmi havanda su dövmek budur kandırmak budur bizde inandık
    Cevapla
  • İnadına REİS 2 gün önce Şikayet Et
    İki yüzlü yalancı katil emperyalist abd senin verdiğin silah ve mermilerle katiller can alıyor sen kimi kandırıyorsun.
    Cevapla
  • Misafir10.10 2 gün önce Şikayet Et
    Ey Amerika yüzzüssün biliyoruz yüzüne tükürsek yağmur yağıyor dersin yüzsüz şeytan
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR