Süper tayfun Yagi Asya'yı vurdu, yüzlerce insan hayatını kaybetti

Dört ülkeyi birden vuran tayfun Vietnam'da 292, Myanmar'da 226 kişinin ölümüne neden oldu. Halen 100'den fazla kayıp aranıyor, sel ve heyelanların yol açtığı hasar ise devasa boyutta.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2024 11:19 GÜNCELLEME 17.09.2024 11:30 DÜNYA
Süper tayfun Yagi Asya'yı vurdu, yüzlerce insan hayatını kaybetti
Süper tayfun Yagi Asya'yı vurdu, yüzlerce insan hayatını kaybetti

Geçen hafta karaya çıkan süper tayfunun beraberinde getirdiği fırtına ve çok şiddetli yağış, sel ve heyelanlara neden oldu. Güney Asya ülkeleri Vietnam, Myanmar, Tayland ve Laos'u vuran Yagi Tayfunu'nda bilanço ağırlaşıyor.  Bugün itibarıyla Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 500'ü aştı.

VİETNAM'DA ACI BİLANÇO

Yagi Tayfunu Vietnam'da 292 can aldı, 38 kişi halen kayıp. Yetkililer tayfunun ülke genelinde 1,6 milyar dolarlık hasara yol açtığını açıkladı. Bu miktarın daha da artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Vietnam'da 230 bin ev hasar gördü, özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Kırmızı Nehir deltasındaki zarar endişe verici. Hayati önemdeki tarım bölgesi olan deltada ekili alanlar su altında kaldı, fabrikalar ve altyapı tesisleri hasar aldı.

MYANMARDA'Kİ ÜZÜCÜ TABLO

Bir başka bölge ülkesi Myanmar'da ise süper tayfun 226 can aldı, kayıp 77 kişi aranıyor. Myanmar'da da tıpkı Vietnam'daki gibi köyleri sel bastı, yüzbinlerce dönüm ekili arazi zarar gördü.

Bölge ülkelerinde on binlerce insan tahliye edilirken, Birleşmiş Milletler (BM) yalnızca Myanmar'da yarım milyonu aşkın kişinin acil gıda, içme suyu, barınak ve giysiye ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR