Seçim görevlilerine şüpheli paket! FBI ve Posta Dairesi yakın merceğe aldı

ABD seçimlerine az bir süre kalmışken 17 eyalette seçim görevlilerine gönderilen şüpheli paketler paniğe neden oldu. Yaşanan gelişme endişeleri artırırken paketlerde bulunan maddelerin herhangi bir tehdit oluşturmadığı duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 10:41 GÜNCELLEME 18.09.2024 10:41 DÜNYA
 Seçim görevlilerine  şüpheli paket! FBI ve  Posta Dairesi yakın merceğe aldı
Seçim görevlilerine şüpheli paket! FBI ve Posta Dairesi yakın merceğe aldı

Federal dedektifler topladıkları paketlerden bazılarının "bilinmeyen bir madde" içerdiğini açıkladı ancak herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

AP haber ajansı, Alaska, Georgia, Connecticut, Indiana, Kentucky, Massachusetts, Missouri, New York, Rhode Island, Iowa, Mississippi, Colorado, Kansas, Nebraska, Oklahoma, Tennessee ve Wyoming'deki seçim yetkililerine paketler gönderildiğini bildirdi.

"BAZI MEKTUPLARDA BİLİNMEYEN BİR MADDE VARDI"

FBI ve ABD Posta Dairesi, kaç paket gönderildiğini, bunların arkasında kimin olduğunu ve motivasyonlarını anlamaya çalıştıklarını açıkladı.

Kurumlar, CBS News'e yaptıkları açıklamada, "Bazı mektuplarda bilinmeyen bir madde vardı. Her olaya müdahale etmek ve paketleri güvenli bir şekilde toplamak için kolluk kuvvetleriyle yakın bir şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Colorado Eyalet Sekreteri Jena Griswold, X hesabından yaptığı açıklamada, paketleri gönderen kişinin kendilerine "ABD Hain Eliminasyon Ordusu" diye hitap ettiğini söyledi.

PAKETLERDEKİ MADDE TEHDİT OLUŞTURMUYOR

En az dört eyaletteki yetkililer, paketlerde bulunan maddelerin herhangi bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Oklahoma'da Seçim Kurulu, maddenin un olduğunu söyledi.

Demokrat Partili Michigan Eyalet Sekreteri Jocelyn Benson, CBS'e verdiği demeçte, ofisinin ve kendisinin sesli mesaj, e-posta ve sosyal medya üzerinden tehditler aldığını, bunların arttığını söyledi.

DAHA ÖNCE DE ŞÜPHELİ POSTALAR GÖDERİLMİŞTİ

ABD seçim ofislerine daha önce de şüpheli postalar gönderilmişti.

Geçen kasım ayında Georgia, Nevada, California, Oregon ve Washington'daki ofislere fentanil veya diğer maddeler içeren zarflar gönderilmişti.

Federal dedektifler, ABD eski başkanı Donald Trump'a 'suikast girişimi' olduğunu düşündükleri olayla ilgili ayrı bir soruşturma yürütüyor.

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR