Yusuf Makamı'na baskın düzenlendi... 40 Filistinli gözaltında!

7 Ekim'den itibaren işgalci İsrail ordusu abluka altına aldığı bölgelerde sivillere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıları artırdı. Nablus kentinde bulunan Yusuf Makamı'nın da dahil olduğu pek çok noktada 40 Filistinli gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 12:23 GÜNCELLEME 18.09.2024 12:23 DÜNYA
 Yusuf Makamı'na baskın düzenlendi... 40 Filistinli gözaltında!
Yusuf Makamı'na baskın düzenlendi... 40 Filistinli gözaltında!

 İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 40 Filistinliyi gözaltına aldı.

5 KENTTE BASKINLAR DEVAM ETTİ!

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Nablus, Kalkilya, Selfit, Beytullahim ve El Halil başta olmak üzere Batı Şeria'nın birçok kent ve beldelerindeki baskınlarını sürdürdü.

İsrail askerlerinin bu baskınlarda 40 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den beri gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı son gözaltılarla birlikte 10 bin 770'e ulaştı. 

İSRAİL ASKERLERİNDEN NABLUS'TAKİ YUSUF MAKAMI'NA BASKIN

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin girişini güvence altına almak amacıyla Nablus kentinde bulunan Yusuf Makamı'na baskın düzenledi.

İsrail askerleri baskına karşı çıkan Filistinli gençlere yoğun göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarının yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahalede bulundu. 

7 EKİMDEN İTİBAREN GÖZALTI, BASKIN VE SALDIRILARDA  ARTIŞ 

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu olaylarda gerçek mermiyle yaralanan bir Filistinliye müdahale etmeye çalışan Kızılay ekiplerinin İsrail askerlerince engellendiği belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

NABLUS'TAKİ "YUSUF MAKAMI"

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, dini ritüeller gerçekleştirmek için İsrail ordusunun korumasında sık sık "Yusuf Makamı" olarak bilinen bölgeye baskınlar düzenliyor.

Yahudiler, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin yönetiminin kontrolündeki Nablus kentinde yer alan Yusuf Makamı'nda Hazreti Yusuf'un kabrinin bulunduğuna inanıyor.

Ancak birçok arkeolog, söz konusu kabrin birkaç asırlık geçmişi bulunduğunu ve Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslüman'a ait olduğunu ifade ediyor.

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR