ABD Alaska'ya asker gönderiyor

Rusya'nın, ABD'nin Alaska bölgesinde son dönemde artış gösteren askeri faaliyetleri karşısında ABD ordusu, bu bölgeye asker sevk etti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 17:23 GÜNCELLEME 18.09.2024 17:30 DÜNYA
ABD Alaska'ya asker gönderiyor
ABD Alaska'ya asker gönderiyor

Rusya'nın, 10-16 Eylül'de Pasifik ve Arktik okyanusları başta olmak üzere birçok deniz bölgesini kapsayan "Okyanus-24" askeri tatbikatları endişe sebebi oldu.

ABD ORAYA ROKETATAR GÖNDERDİ

ABD ordusu, Rusya'nın hamleleri karşısında, mobil roketatar donanımlı yaklaşık 130 askerini, Alaska Yarımadası'nın güneybatıya doğru uzantısını oluşturan Aleut Adaları bölgesine gönderdi.

ASKERİ UÇAKLAR TESPİT EDİLDİ ...

ABD ve Kanada'nın Kuzey Amerika için havacılık ve uzay alanında koruma sağlayan birleşik kuruluşu Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı (NORAD), 11 Eylül, 13 Eylül, 14 Eylül ve 15 Eylül'de Alaska açıklarında Rus askeri uçaklarını tespit ve takip ettiğini bildirdi.

... SONRASINDA ÖNLEM ALINDI

Savunma Bakanlığının (Pentagon) açıklamasında, 8 Rus askeri uçağı ile 2 denizaltı dahil 4 donanma gemisinin Alaska'ya yaklaştığı ancak uçaklarının ABD hava sahasını ihlal etmediği aktarıldı.

SHEMYA ADASI'NDA II. DÜNYA SAVAŞINDAN KALAN HAVA ÜSSÜ

"Kuvvet Yansıtma" ismi verilen operasyon kapsamında ABD askerleri geçen hafta Alaska'nın Anchorage kentinin yaklaşık 2 bin kilometre güneybatısındaki Shemya Adası'na sevk edildi.

Bölgeye konuşlanan askerlerin, beraberinde yüksek hareket kabiliyetine sahip 2 topçu roket sistemi (HIMARS) getirdiği aktarıldı. Shemya Adası'nda, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma ABD Hava Kuvvetlerine ait hava üssünün varlığı biliniyor.

'YANIT VERMEYE HAZIRIZ'

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, dünkü basın brifinginde, "Rusların ve Çinlilerin yakınlarda uçtuğunu ilk kez görmüyoruz ve bunu yakından takip ediyoruz ve buna yanıt vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Alaska Senatörü Dan Sullivan, ABD ordusunun, Alaska'nın batı bölgesine bir güdümlü füze destroyeri ve bir Sahil Güvenlik gemisi konuşlandırdığını bildirdi.

'OKYANUS-2024' ASKERİ TATBİKATI

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Aleksandr Moiseyev yönetiminde 10-16 Eylül'deki "Okyanus-2024" askeri stratejik tatbikatı, Pasifik ve Arktik okyanusları, Akdeniz, Hazar ve Baltık sularında gerçekleşti.

İki aşamadan oluşan tatbikatta, 90 binden fazla asker görev alırken, 400'ü aşkın savaş gemisi ve denizaltı, 120'den fazla uçak ve helikopter ile yaklaşık 7 bin askeri teçhizatın yer aldığı biliniyor. Putin, 10 Eylül'deki açıklamasında, tatbikat ile Rusya deniz ve hava kuvvetlerinin hazırlık seviyesinin denetlenmesinin amaçlandığını bildirmişti.

RUSYA VE ÇİN STRATEJİK İŞBİRLİĞİ

Çin Savunma Bakanlığı 9 Eylül'deki açıklamasında, Rusya ve Çin donanmalarının katılacağı "Northern United 2024" tatbikatlarının Japon Denizi (Doğu Denizi) ve Ohotsk Denizi'nde düzenleneceği bildirilmişti.

Açıklamada, deniz ve hava tatbikatlarının iki ülke arasındaki "stratejik iş birliğini geliştirmeyi ve güvenlik tehditleriyle ortak mücadele kabiliyetlerini güçlendirmeyi" amaçladığı kaydedilmişti. Büyük tatbikatlardan biri olan Okyanus, eski Sovyetler Birliği döneminde 1970-1985 yıllarında da düzenlenmişti.

KAYNAK : TRT Haber
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Gözü kara 20 saat önce Şikayet Et
    Bende rusyayi güclü devlet sanmiṣtim tühhh yaziklar olsun ey rusya ver gücünü bizim reise bak sen abd yalasa bilirmi rusyaninda sonu yakin belli oldu
    Cevapla
  • Rıza 22 saat önce Şikayet Et
    Tutuştunmu amerika
    Cevapla
  • Nuri kavak 23 saat önce Şikayet Et
    en son 2. dünya harbinde abd ve rusya ittifaktı. şimdi de inşaALLAH birbirlerine düşerler de mazlumlar rahat bir nefes alır.
    Cevapla
  • #avşarın delisi 1 gün önce Şikayet Et
    ha şöyleee sadede gelin beyler. bırakın vekiller vasıtasıyla savaşmayı . savaşı kendi topraklarınızda kendi askerlerinizle yapın koç gibi vuruşun bizde çekirdek çitleyerek izleyelim....
    Cevapla
  • Hans 1 gün önce Şikayet Et
    Uzaydan lazerle hallederuk daaa..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR