İkinci siber saldırıda ABD uçağı detayı! Abdullah Ağar açıkladı

Lübnan'da binlerce çağrı cihazının neredeyse aynı anda patlaması sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş binlerce kişi yaralanmıştı. Abdullah Ağar bugün ikincisi gerçekleşen siber saldırı öncesi bölgedeki Amerikan uçağı varlığına dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 19:01 GÜNCELLEME 19.09.2024 09:16 DÜNYA
İkinci siber saldırıda ABD uçağı detayı! Abdullah Ağar açıkladı
İkinci siber saldırıda ABD uçağı detayı! Abdullah Ağar açıkladı

Hizbullah tarafından kullanılan el telsizlerinin bugün öğleden sonra patlatıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar bölgede dolaşan bir Amerikan uçağının varlığına dikkat çekti.

"BU BİR ELEKTRONİK SAVAŞ"

Bu tarz siber saldırıların F-35’lerin yeni nesil radarlarının bu tür kabiliyetlere sahip olabileceğinin altını çizen Ağar, bu savaş türünün siber savaşın bir alt katmanı olan elektronik harp olduğunu ifade etti.

İSRAİL İKİLEMDE KALDI!

Ağar sözlerinin devamında “İsrail aslında bunu Hizbullah’la topyekûn bir mücadeleye giriştiği zaman en başta şaşırtıcı çarpıcı bir eylem olarak kullanma eğilimi içerisinde olduğu söyleniyor” diyerek Hizbullah’ın bunları deşifre etmesinden endişelen İsrail’in‘ etkisini beklemek mi vazgeçmek mi?’ ikileminde kaldığı ve erkenden patlatmak zorunda kaldığının iddialar arasında olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Kaynaklar, Hizbullah tarafından kullanılan el telsizlerinin bugün öğleden sonra patlatıldığını öne sürdü.  

İlk belirlemelere göre ikinci dalga siber saldırıda 3 kişinin öldüğü açıklanırken saldırıda telsiz ve radyo gibi cihazların hedef alındığı duyuruldu.

Güvenlik kaynağı ve bir görgü tanıkları, Lübnan Hizbullahı tarafından kullanılan el telsizlerinin Çarşamba günü öğleden sonra patladığını söyledi.

Hizbullahı hedef alan siber saldırılardan birinin önceki gün ülke genelinde binlerce çağrı cihazının patlaması sonucu ölen bir kişi için düzenlenen cenaze töreninin yakınında gerçekleştiği ifade edildi.

KAYNAK : Haber7
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • Sivas 58 8 saat önce Şikayet Et
    İnsanoglunun bu tarz saldırılar karşısında şaşkınlığı uzun sürmeyecek ve gerekli önlemleri almayı başaracaktır. Cırpının işbirlikçiler, sonunuz yakındır.
    Cevapla
  • Orhan Öztürk 9 saat önce Şikayet Et
    #TeroristisraelUsa #FreePalestine #TeroristIsrael
    Cevapla
  • Börteçine 9 saat önce Şikayet Et
    Füze, uçak, top ve mermi karımı doyuracak diyenlere duyurulur.
    Cevapla
  • verme 13 saat önce Şikayet Et
    digital savas basliyor bugun net gitti iki saat kadar cep de fazla sorun yok idi ev net gitti sonuc pc tv digital hic bir sey calismiyor bazi yerde banka gitmek zorun var idi ve alis verir de bunu yapanlar ayni seyin kendilerine olmayacak diye ne garantisi var er gec uydu savasi da baslayacak
    Cevapla
  • Anamurlu 14 saat önce Şikayet Et
    iPhone almaya devam mı?200 bin vardır herhalde..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR