Lübnan’da patlayan telsizlerin Japon üreticisinden açıklama: 10 yıl önce üretimi durdu

Lübnan'da dün akşam saatlerinde çağrı cihazlarının ardından telsizlerde de patlamalar meydana geldi. Telsizlerin üretici firmasından gelen açıklamada bahsi geçen modelin en son 2014 yılında üretildiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2024 14:40 GÜNCELLEME 19.09.2024 14:50 DÜNYA
Lübnan’da patlayan telsizlerin Japon üreticisinden açıklama: 10 yıl önce üretimi durdu
Lübnan’da patlayan telsizlerin Japon üreticisinden açıklama: 10 yıl önce üretimi durdu

Japon Firma Icom’dan IC-V82 model telsizlerde meydana gelen patlamalarla ilgili yapılan açıklamada patlayan cihazların sahte olabileceği ifade edildi.

"10 YIL ÖNCE ÜRETİM DURDU, PATLAYANLAR SAHTE OLABİLİR"

Açıklama şu şekilde; IC-V82, 2004 yılından Ekim 2014'e kadar üretilen ve Orta Doğu da dahil olmak üzere ihraç edilen bir el telsizidir. Yaklaşık 10 yıl önce üretimi durdurulmuş ve o zamandan beri şirketimizden sevkiyatı yapılmamıştır. Ana üniteyi çalıştırmak için gereken pillerin üretimi de durdurulmuştur ve sahte ürünleri ayırt etmek için bir hologram mühür takılmamıştır, bu nedenle ürünün şirketimizden gönderilip gönderilmediğini doğrulamak mümkün değildir.

SIKI İHRACAT KONTROLLARI

Icom, sıkı ihracat kontrollerinin yapıldığını vurgulayarak, “Yurtdışı pazarlara yönelik ürünler yalnızca yetkili distribütörlerimiz aracılığıyla satılmaktadır. Ayrıca, Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından öngörülen güvenlik ticareti kontrol düzenlemelerine dayanan bir ihracat programı (Icom Güvenlik İhracat Kontrol Programı) oluşturduk ve sıkı ihracat kontrolleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ART ARDA GELEN PATLAMALAR

Lübnan’da dün meydana gelen patlamalarda, 20 kişinin hayatını kaybettiği, 450 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Hafta başında çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalarda ise 12 kişi yaşamını yitirmiş, 2 bin 750 ila 2 bin 800 kişi de yaralanmıştı.

İngiliz medyası, Lübnan halkının meydana gelen patlamalar sonrası korku yaşadığını, hiçbir elektronik aletin güvenli olarak görülmediğini yazdı. Lübnan'daki patlama dalgasını başlatan çağrı cihazlarının Hizbullah üyelerinin eline nasıl geçtiği sorusu, yanıt bekliyor

ÖNLEMLER ARTTI

Lübnan sivil havacılık yönetimi, artık yolcuların hiçbir uçağa yanlarında çağrı cihazı ya da telsizle binemeyeceğini açıkladı. Resmi haber ajansı NNA, getirilen yasağın kargo ve bagajları da kapsadığını bildirdi.

Yasak derhal uygulamaya girecek ve havalimanı güvenlikleri yolcuların yanındaki telsiz ve çağrı cihazlarına el koyacak.

Lübnan'da Salı günü Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları, Çarşamba günü ise telsizler eş zamanlı olarak patladı. Ülkeyi birbirine katan seri patlamalarda en az 32 kişi hayatını kaybetti, binlerce insan yaralandı.

KAYNAK : DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Çinli 4 saat önce Şikayet Et
    Seri numara diye birşey var, japon bilmiyor galiba.
    Cevapla
  • misafir 4 saat önce Şikayet Et
    bu tür bir düzenek salça kutusuna bile zulalanabilir. düşman işini yapacak. savaş ahlakı, uluslararası hukuk hepsi hikaye ona göre tedbir alınmalı. düşmanın silahıyla silahlanmalı
    Cevapla
  • Misafir 5 saat önce Şikayet Et
    Yaw he he.
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 5 saat önce Şikayet Et
    Japonya’da Amerika’nın piyonu bir Ülke, Amerika bunlara ölün derse ölürler, anlaşılan bunlara atılan atom bombası bunları bir ömür Amerika’ya mahkum etti.
    Cevapla
  • Mehmet Arif 5 saat önce Şikayet Et
    Bunlar muhtemelen patlayıcı düzenek yerleştirilerek içlerine sızmış casuslar tarafından Hizbullah'a kakalandı. Pil patlaması ile insan ölmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR