Mahkeme binasında cinayet: Şerif, yargıcı öldürdü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kentucky eyaletinde bir şerif, mahkeme binasında çıkan tartışma sonrası bir yargıcı öldürdü. Olay eyaleti şoka uğratırken, şerif tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2024 10:22 GÜNCELLEME 20.09.2024 10:23 DÜNYA
Mahkeme binasında cinayet: Şerif, yargıcı öldürdü
Mahkeme binasında cinayet: Şerif, yargıcı öldürdü

ABD'nin Kentucky eyaletini sarsan bir olay meydana geldi. Letcher İlçesi Şerifi Shawn M. Stines, Bölge Yargıcı Kevin Mullins'i mahkeme binasında öldürdü.

Kentucky Eyalet Polisi'nin açıklamasına göre, şerif ve yargıç arasında bir tartışma çıktı. Tartışma sırasında Stines, Mullins'e birkaç el ateş etti. 54 yaşındaki yargıç olay yerinde hayatını kaybetti.

Cinayetin ardından şerif Stines polise teslim oldu. Olay sırasında başka yaralanan olmadı.

Olay Kentucky'deki adalet sistemini de etkiledi. Yüksek Mahkeme Başkanı Laurance B. VanMeter "şoke olduklarını" söyledi. Bölgedeki mahkemeler geçici olarak hizmet vermeyi durdurdu.

Şerif Stines birinci derece cinayetle yargılanacak. Eyalet Başsavcısı Russell Coleman, olayı tam olarak soruşturacaklarını açıkladı. Polis, mahkeme binasındaki kameraları inceleyecek ve görgü tanıklarını dinleyecek.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR