Eski Mossad Başkanı Pardo: Sinvar'ın ilk gün yaptığı teklif kabul edilmeliydi

'Sinvar ilk günde hatta kara operasyonu başlamadan önce bile 'Tüm Filistinlileri iade edin, esirlerinizi geri alacaksınız' sözünü hatırlatan İsrail'in eski Mossad Başkanı Tamir Pardo, Yahya Sinvar ile anlaşma yapılmalı dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2024 14:50 GÜNCELLEME 22.09.2024 15:13 DÜNYA
Eski Mossad Başkanı Pardo: Sinvar'ın ilk gün yaptığı teklif kabul edilmeliydi
Eski Mossad Başkanı Pardo: Sinvar'ın ilk gün yaptığı teklif kabul edilmeliydi

İsrail'in "Srugim" haber sitesine konuşan Pardo, "8 Ekim 2023'te tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına karşılık İsrailli esirlerin geri alınması için (Hamas Siyasi Büro Başkanı) Yahya Sinvar ile bir anlaşma yapılması gerekiyordu." değerlendirmesinde bulundu.

SİNVAR'IN TEKLİFİ

"Sinvar ilk günde hatta kara operasyonu başlamadan önce bile 'Tüm Filistinlileri iade edin, esirlerinizi geri alacaksınız' dedi." ifadesini kullanan Pardo, "İsrail, esirlerin tamamının askeri operasyonla kurtarılmasının mümkün olmadığını biliyordu. Ancak Netanyahu hükümeti, (Gazze'de) İsrailli esirlerin ölmesi ve intikam politikasını seçti." dedi.

İsrail'den Hamas'a Sinvar teklifi: Çıkış sözüİsrail'den Hamas'a Sinvar teklifi: Çıkış sözü

İngiliz The Guardian yazdı: İsrail'in asıl hedefi 'Gölgelerin lideri' Sinvar'ı yakalamakİngiliz The Guardian yazdı: İsrail'in asıl hedefi 'Gölgelerin lideri' Sinvar'ı yakalamak

Yahya Sinvar kimdir ve nerelidir? Nerede yaşıyor? Hamas lideri Yahya Sinvar biyografisiYahya Sinvar kimdir ve nerelidir? Nerede yaşıyor? Hamas lideri Yahya Sinvar biyografisi

- İSRAİLLİLER "MUTLAK ZAFER SAÇMALIĞINA" IKNA EDİLMEYE ÇALIŞILDI

İsrail'de 2011 ila 2016 yıllarında Mossad Başkanı olarak görev yapan Pardo şöyle devam etti:

"İsrail, Gazze'ye yaptığı her bir hava saldırısında aynı zamanda esirlerin ölebileceğini biliyordu. İsrail hükümeti, tüm bunları biliyordu ama bu durum onu rahatsız etmedi.

"MUTLAK ZAFER SAÇMALIĞI"

Tüm İsrail vatandaşlarını mutlak zafer gibi bir saçmalığa ikna etmek için kampanya başlatıldı. Aslında olması gereken önce esirlerin serbest bırakılması için bir anlaşma imzalamaktı. Bundan sonra ne gerekiyorsa yapılabilirdi."

Eski Mossad Başkanı Pardo: Sinvar'ın ilk gün yaptığı teklif kabul edilmeliydi

İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'nde hala 101 İsrailli esir bulunuyor. Hamas, İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği hava saldırılarında onlarca esirin öldüğünü açıklamıştı.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Ubeyde 54 dakika önce Şikayet Et
    Kahrolun katiller Allah belanizi versin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Şimdi kazanıyor görünebilirsiniz AMA böyle BİTMEYECEK.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    israil yakın zamanda aynen Afganistan in akıbetini uğrayacak görüntüsünde olabilir. bunu tüm kalbimle inanarak söylüyorum.
    Cevapla
  • SELAM18 1 saat önce Şikayet Et
    Rabbim ümmeti Muhammed'e tez zamanda vahdet hilafet feraset versin
    Cevapla
  • merhaba 1 saat önce Şikayet Et
    İsrail ABD üssü.ipini çekerse,Savaş biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR