İranlı komutan: Netanyahu, Saddam rolünü oynuyor

1980'lerdeki Irak-İran Savaşı'nı örnek veren İran Devrim Muhafızları Komutanı Rızai, İsrail'in İran'ı topyekun bir savaşa sürüklemek için elinden gelen tüm "terör" eylemlerini işlediğini söyleyerek, "Netanyahu, Saddam rolünü oynuyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2024 16:24 GÜNCELLEME 22.09.2024 16:24 DÜNYA
İranlı komutan: Netanyahu, Saddam rolünü oynuyor
İranlı komutan: Netanyahu, Saddam rolünü oynuyor

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhsin Rızai, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ülkesini geniş çaplı bir bölgesel savaşa sürüklemek için eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in rolünü oynadığı uyarısında bulunarak, Devrim Muhafızları güçlerinin gelişmelere hazır olması çağrısında bulundu.

Rızai, Irak'la yaşanan 1980'lerdeki savaşın yıldönümü vesilesiyle düzenlenen yıllık askerî geçit töreni öncesinde yaptığı konuşmada, "Bu koşullar altında Siyonist suçlar Lübnan'ın ötesine geçerek, Irak veya Suriye'ye kadar yayılabilir veya işlenebilir. İran'ı hedef almaya çalışmak daha da büyük bir hatadır ve dolayısıyla yeni bir savaşın eşiğindeyiz." dedi.

Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi Rızai, "Netanyahu, Saddam'ın yaptığını yapıyor; büyükelçiliklere saldırı ve İsmail Haniye'nin suikastı gibi terör eylemleri gerçekleştirerek, İran'ı Amerika ile kapsamlı bir savaşa doğru itmeye ve kışkırtmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR