Bakan Fidan'dan kritik İsrail çağrısı! "Elimizden geleni yapıyoruz" deyip duyurdu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "İsrail'in soykırımını durdurmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2024 20:45 GÜNCELLEME 22.09.2024 20:45 DÜNYA
Bakan Fidan'dan kritik İsrail çağrısı! "Elimizden geleni yapıyoruz" deyip duyurdu
Bakan Fidan'dan kritik İsrail çağrısı! "Elimizden geleni yapıyoruz" deyip duyurdu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’nin New York kentinde Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu marjında düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda konuştu.

'ELİMİZDEKİ TÜM İMKANLARI SEFERBER ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Bakan Fidan toplantıda, "Geçtiğimiz kasım ayından bu yana İsrail'in soykırımını durdurmak ve Filistinli sivillere yönelik devam eden saldırıları konusunda uluslararası farkındalığı arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu hafta mümkün olan her fırsatta karşı karşıya olduğumuz tehlikelere dikkat çekmeye ve bu çılgınlığı durdurmak için elimizdeki imkanları seferber etmeye çağırıyoruz.

'ULUSLARARASI HUKUK BİZİM YANIMIZDADIR'

Bu hafta toplantılarımız ve ikili görüşmelerimiz sırasında Filistin'deki bıçak sırtı duruma ve bunun tehlikeli sonuçlarına odaklanmalıyız. İsrail yanlısı yayın organları tarafından üretilen dezenformasyona karşı koymalıyız.

Bu tür yanlış anlatılar işgali derinleştirmek için kullanılmaktadır. Uluslararası hukuk bizim yanımızdadır. Bugün, ortak çabalarımız ve Filistinlilerin direnci sayesinde Filistin'in Genel Kurul'da bir sandalyesi var" ifadelerini kullandı.

Gazze Temas Grubu, 13 Eylül’de İspanya’nın başkenti Madrid ve 18 Eylül’de Ürdün’ün başkenti Amman'daki İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Dışişleri Bakanları Toplantılarının ardından 10 gün içinde üçüncü defa bir araya geldi.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR