Pentagon duyurdu! ABD'den son dakika Orta Doğu kararı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin artmasının ardından ABD’nin Orta Doğu hakkında aldığı yeni kararı duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2024 20:10 GÜNCELLEME 23.09.2024 23:51 DÜNYA
Pentagon duyurdu! ABD'den son dakika Orta Doğu kararı
Pentagon duyurdu! ABD'den son dakika Orta Doğu kararı

İsrail ve Hizbullah arasında savaş devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, ABD’nin Orta Doğu’ya daha fazla asker konuşlandıracağını açıkladı.

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurdu!İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurdu!

Ryder, ilave kuvvetlerin sayısı ya da ne işle görevlendirilecekleri konusunda ayrıntı vermedi. ABD'nin şu anda bölgede yaklaşık 40 bin askeri bulunuyor.

BİDEN'DAN AÇIKLAMA!

ABD Başkanı Biden, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşme öncesinde basına Orta Doğu gündemine ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

Biden, özellikle İsrail'in son saldırılarıyla artan gerilime ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Ekibim muhataplarıyla sürekli irtibat halindeler ve (bölgedeki) insanların evlerine güvenli şekilde dönmelerine olanak sağlayacak şekilde tansiyonun düşmesi için çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL'İN HEDEFİNDEKİ İSİM

İsrail ordusunun Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın güney cephesi komutanı Ali Karaki'yi hedef aldığı iddia edildi.



İsrail’in Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın üst düzey isimlerinden birini hedef aldığı öne sürüldü. Lübnan basınında yer alan haberlerde, İsrail ordusunun hava saldırısında Hizbullah'ın güney cephesi komutanı Ali Karaki'yi hedef aldığı iddia edildi. Adı açıklanmayan Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, Karaki'nin akıbetinin belirsiz olduğunu söyledi.

BEYAZ SARAY: İSRAİL-HİZBULLAH ÇATIŞMALARININ HIZLICA VE DİPLOMATİK YOLLA ÇÖZÜLMESİ HERKESİN YARARINA

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, Washington'dan New York'a giderken ABD Başkanı Joe Biden'ın uçağında basın mensuplarına gündemi değerlendirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre

Orta Doğu'da artan gerilimi yönetemediği yönünde eleştirilere de maruz kalan Beyaz Saray'ın Sözcüsü, bölgede çatışmaların yayılmaması için her türlü çabayı gösterdiklerini savundu.

İsrail'in Lübnan'a yönelik artan saldırıları hakkında detaylı yorumlara girmeyen Jean-Pierre, "İsrail ile Hizbullah arasında Mavi Hat boyunca yaşanan çatışmalar yeterince uzun sürdü, bu çatışmaya hızlıca ve diplomatik yolla çözüm bulmak herkesin yararınadır, durduğumuz yer burasıdır." dedi.

İsrail ile Hizbullah arasındaki "Mavi Hat"taki çatışmalara diplomatik bir çözüm bulunmasının şart olduğunu belirten ABD'li Sözcü, Biden'ın bu konudaki açıklamalarında bu vurguyu sürekli yaptığını hatırlattı.

Jean-Pierre, Gazze'de bir ateşkesin sağlanması halinde bunun İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimi de düşürmeye yardım edeceğini, bu sebeple de ateşkes için de çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü, Biden'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yapacağı konuşmada, Orta Doğu'da artan gerilim ve Gazze konusunda nasıl mesajlar vereceği konusunda ise detaya girmekten kaçındı.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA CAN KAYBI 492'YE YÜKSELDİ

Lübnan Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Acil Operasyonlar Merkezinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun bugün sabahtan beri Lübnan'a düzenlediği saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail saldırılarında şu ana kadar 35'i çocuk, 58'i kadın olmak üzere 492 kişinin yaşamını yitirdiği, 1645 kişinin yaralandığı aktarıldı.

İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

Halk Sağlığı Acil Operasyonlar Merkezinden daha önce yapılan açıklamada, İsrail saldırısında 24'ü çocuk olmak üzere 356 kişinin öldüğü, 1246 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • Atakan 5 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye kesinlikle 1 Amerikan askerinin bile artırılarak İncirliğe getirilmesine asla izin vermemelidir. Ortadoğuyu karıştıran kesinlikle başta Amerikadır ve onun Köpeği siyonist katil terörist İsraildir
    Cevapla
  • İbrahim 6 dakika önce Şikayet Et
    Neden bu kafirler birlesiyor islam ummeti birlesemiyor bu nasil bir acziyettir rabbim muslumanlara tek vucut olmayi nasip.etsin
    Cevapla
  • Vatandaş05 13 dakika önce Şikayet Et
    Askeri İsrail'i savunmak için gönderiyor. Hem yardım et hem mazlumlar ölsün hem çabalıyoruz de hadi ordan dünyayı böyle kandırıyor sunuz
    Cevapla
  • Misafir 20 dakika önce Şikayet Et
    Abd Ortadoğuya ancak kan ve ölüm getiriyor.Defolub gitmeli
    Cevapla
  • Murat 31 dakika önce Şikayet Et
    Köpek oğluköpekler artık kimse sizden korkmuyor leş olacak cehennemi boylayacak itleriniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR