Ürdün Kralı Abdullah: "Şu anda yaşadığımızdan daha tehlikeli bir zaman hatırlamıyorum"

Ürdün Kralı 2. Abdullah, dünyada kargaşanın olmadığı bir an bile geçmediğini ancak, şu an yaşanandan daha tehlikeli bir zaman hatırlamadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 19:53 GÜNCELLEME 24.09.2024 19:53 DÜNYA
Ürdün Kralı Abdullah: "Şu anda yaşadığımızdan daha tehlikeli bir zaman hatırlamıyorum"
Ürdün Kralı Abdullah: "Şu anda yaşadığımızdan daha tehlikeli bir zaman hatırlamıyorum"

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Ürdün Kralı Abdullah, Genel Kurul'da konuşma yaptı.

Bölgede yaşanan gelişmelere işaret eden Kral Abdullah, "Çoğu zaman dünyamızda kargaşanın olmadığı bir an bile geçmez ama şu anda yaşadığımızdan daha tehlikeli bir zaman hatırlamıyorum" dedi.

BM'nin "meşruiyetinin kalbine darbe indiren ve küresel güveni ve ahlaki otoriteyi çökertme tehdidinde bulunan" bir krizle karşı karşıya olduğunu dile getiren Kral Abdullah, tüm dünyada başta BM olmak üzere uluslararası kurumlara yöneltilen yetersizlik söylemlerine dikkati çekti.

Kral Abdullah, Gazze ve Filistin konusuna ilişkin, "7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirilen benzeri görülmemiş boyuttaki zulüm hiçbir şekilde haklı gösterilemez. Filistinliler 57 yılı aşkın süredir işgale, adaletsizliğe ve zulme katlandılar ve bu yıllar boyunca ise İsrail hükümetinin kırmızı çizgileri aşmasına izin verildi." değerlendirmesinde bulundu.

Arap dünyasının barışçıl çabalarına dikkati çeken Kral Abdullah, "Arap dünyası, barış karşılığında ilişkilerini normalleştirmeye hazır olarak İsrail'e elini uzattı, ancak peşpeşe gelen İsrail hükümetleri, kendisine karşı herhangi bir caydırıcı durum olmamasından dolayı kazandığı dokunulmazlık nedeniyle çatışmayı seçti." şeklinde konuştu.

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • sedat 1 saat önce Şikayet Et
    az kaldi siran geliyor
    Cevapla
  • giresun 28 1 saat önce Şikayet Et
    sıra sanada gelecek ürdün sen sanmaki rahat yaşayacan zamanla sanada sıra gelcek
    Cevapla
  • Dadaş 1 saat önce Şikayet Et
    Sıra size gelecek zulüme karşı durmadınız
    Cevapla
  • Hüseyin Haşimi 1 saat önce Şikayet Et
    Ürdün kralı Osmanlıya ihanet eden dedesi şerif hüseyin gibi bir hain israilin tasmalı kölesi,Osmanlıyı yıktılar ama bedeli tüm Araplar için çok ağır oldu ve bu bedeli malesef masum sivillerde halen ödüyor...ve zalim israil durdukça ödeyecekler!!...
    Cevapla
  • Şems 2 saat önce Şikayet Et
    Yalancılar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR