Katar Emiri dünyaya seslendi: Savaşı durdurun!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’a düzenlediği saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 21:23 GÜNCELLEME 24.09.2024 21:23 DÜNYA
Katar Emiri dünyaya seslendi: Savaşı durdurun!
Katar Emiri dünyaya seslendi: Savaşı durdurun!

Şeyh Temim, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda konuştu.

Katar Emiri "Mevcut İsrail hükümeti altında barış için bir ortak yok." dedi.

İsrail'in yaklaşık bir yıldır Gazze'de devam eden saldırılarına işaret eden Şeyh Temim, "(BM’deki bu konuşmaları), (İsrail’in Gazze'de 7 Ekim 2023’ten beri sürdürdüğü) Savaşı durdurmaya yönelik somut adımlar takip etmezse dünyada güvenlik, barış ve istikrarın konuşulmasının bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.

Katar Emiri, "Gazze’ye yönelik saldırıyı durdurun, Lübnan’a yönelik savaşı durdurun." şeklinde konuştu.

Ülkesinin Gazze'de ateşkes müzakerelerine aracılık etmesine ilişkin ise Şeyh Temin, bunun "stratejik bir tercih" olduğunu ve "kalıcı ateşkes sağlanana kadar İsrail'in şüphe ve suçlamalarına rağmen çabalarına devam edeceklerini" vurguladı.

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 4
  • Filistinli ZAZA 1 saat önce Şikayet Et
    ulan utanın din kardeşlerimizin kanı akıyor itrail siz daha bu iblislerden medet bekliyorsunuz yazıklar olsun size
    Cevapla
  • Ali meşe 2 saat önce Şikayet Et
    Durdurun müslümanlar olarak elin kafiri hiç savaşı durdururmu ebabil kuşları gelsin artık önce bize sonra kafirlere atar o taşları
    Cevapla
  • satesli 2 saat önce Şikayet Et
    Benim anlamadıgım yumruk kadar ısraıl herkese kafa tutmus ama müslüman ülkeler kabuguna cekilmiş dunda beşden buyuk dur dıyorlar kardesım yokmu bunun bır müdahale yolu yapım müdahalenızı Savaş sa savas birlesmekse birlesin vurun sılın atın harıtadan bunu oylaması da neymıs yaaa
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 saat önce Şikayet Et
    Kime diyorsunuz durdurun vurun İsrail'e ceza verin top yekün
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR