Hizbullah'tan MOSSAD karargahına saldırı, İsrail'den misilleme

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki MOSSAD karargahının balistik füzeyle hedef aldı. Füzenin imha edildiği açıklanırken, İsrail ordusu da Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine misilleme saldırısı gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 11:40 GÜNCELLEME 25.09.2024 12:58 DÜNYA
Hizbullah'tan MOSSAD karargahına saldırı, İsrail'den misilleme
Hizbullah'tan MOSSAD karargahına saldırı, İsrail'den misilleme

Hizbullah ile İsrail arasında tansiyon düşmüyor. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, saat 06.30'da İsrail'in başkenti Tel Aviv'de İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD'ın komuta merkezine "Kadir 1" balistik füzesi ile saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. İstihbarat teşkilatının Hizbullah komutanlara yönelik suikastlardan, çağrı cihazları ve telsiz patlamalarından sorumlu olduğu aktarıldı. Saldırının Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını ve onların direnişini desteklemek, Lübnan halkını savunmak amacıyla düzenlendiği belirtildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, Hizbullah'ın 7 Ekim'den bu yana ilk kez hedef aldığı Tel Aviv'den siren sesleri yükseldiği, füzenin engellendiği aktarıldı.

İSRAİL'DEN KARŞILIK

İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyinin yanı sıra doğusunda yer alan Bekaa Vadisi'ne "kapsamlı" hava saldırıları düzenledi. Bölge sakinleri, İsrail'in hava saldırılarında Bekaa Vadisi ile Lübnan'ın güneyinde çok sayıda noktanın vurulduğunu aktardı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in son misilleme saldırısında 10 kişinin hayatını kaybettiğini 29 kişinin de yaralandığını açıkladı.

CAN KAYBI ARTIYOR

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in 23 Eylül Pazartesi gününden bu yana Beyrut'a gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 50'si çocuk, 94'ü kadın olmak üzere 569'a, yaralı sayısının ise 835'e yükseldiği bildirildi.

KAYNAK : İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • Fatih... 1 saat önce Şikayet Et
    Hizbullah iran İsrail abd hepsi danışıklı dövüş.Hedef Sünni islam malesef.
    Cevapla
  • muharrem 1 saat önce Şikayet Et
    Mossad hizbullaha sızmış tüm beyanlar ve füzenin başındakiler ve hizbullahın başındaki mossad elemanı bence çünkü tüm yapılanlar müslümanların aleyhine
    Cevapla
  • Vatansever 1 saat önce Şikayet Et
    Milli Mücadele için Önlem alınmalı.
    Cevapla
  • kimse 1 saat önce Şikayet Et
    sen beş para etmeyen bir örgütsüz Hizbullah
    Cevapla
  • Ali29 1 saat önce Şikayet Et
    hizbullah denen sözde İsrail düşmanı o kadar füze atıyo neden biri isabet etmiyo, neden bi tane yahuda gebermiyo.... ilginç değil mi... demek burada bir danışıklı dövüş var. bölgedeki tüm örgütler PKK, Deaş, Hizbullah hatta İran ve Suriye yönetimi de dahil İsraile hizmet ediyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR