Macron'dan adil dünya düzeni çağrısı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, daha adil bir dünya düzenine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Macron'un bu sözleri akıllara Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Daha adil bir dünya mümkündür" sözlerini getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 20:38 GÜNCELLEME 25.09.2024 20:38 DÜNYA
Macron'dan adil dünya düzeni çağrısı!
Macron'dan adil dünya düzeni çağrısı!

Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere gittiği New York'ta, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, X hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, krizlere ve büyük sorunlara karşı dünyanın bir "çerçeveye ve ortak kurallara" ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Ayrıca "daha adil bir dünya düzenine" ihtiyaç olduğunu vurgulayan Macron, bu hedeflerin korunmasında BM ve Guterres'in Fransa'ya güvenebileceğini belirtti.​​​​​​​

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR, DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜNDÜR"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BM'nin yapısını eleştirerek "Dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür" şiarını her fırsatta dile getiriyor. Başkan Erdoğan son olarak, "Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulunun tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Küresel adaletsizliğin giderilmesi için hep birlikte çalışmak mecburiyetindeyiz. Unutmayın; dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür…" mesajını paylaşmıştı.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Misafir 7 dakika önce Şikayet Et
    afrikadan çaldıklarını vererek başlasın
    Cevapla
  • Derin 15 dakika önce Şikayet Et
    Böyle konuştuğuna göre oltayı hangi gariban ülkeye attı aceba
    Cevapla
  • D.oglu 21 dakika önce Şikayet Et
    Adil dunya sözu Reise aitir . Hadi ordan sizi reklamcilar
    Cevapla
  • Ati 37 dakika önce Şikayet Et
    sömürge pastasından daha çok pay istiyor palyaço.
    Cevapla
  • Gezgin 38 dakika önce Şikayet Et
    Teneke makron Rol.calmaya çalışan teneke napolyon rol alışmaya çalışma Reis bununyillardir soyluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR