Pezeşkiyan’dan zaman ayarlı mesaj... “Birlik olmazsak ülke parçalanır!”

BMGK toplantısına katılmak üzere New York'a giden İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD'de yaşayan İranlılarla bir araya gelmişti. Pezeşkiyan görüntülerin ülke medyasında yayımlanması üzerine ülke içi birlik mesajları verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2024 16:31 GÜNCELLEME 27.09.2024 16:31 DÜNYA
Pezeşkiyan’dan zaman ayarlı mesaj... “Birlik olmazsak ülke parçalanır!”
Pezeşkiyan’dan zaman ayarlı mesaj... “Birlik olmazsak ülke parçalanır!”

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkenin parçalanmaması için gerginlikleri sona erdirerek ülkede iç birliği sağlamak istediklerini söyledi.

GÖRÜNTÜLER BASINDA YAYIMLANDI

Pezeşkiyan'ın dün ABD'deki İranlılar ile yaptığı görüşmeye ilişkin görüntüler ülke medyasında yayınlandı.

Görüşmede, ülkedeki krizlerin sonuçları konusunda uyarıda bulunan ve gerginliklerin devam etmesi halinde ülkenin parçalanabileceği uyarısı yapan Pezeşkiyan, "Eğer Allah göstermesin ülkede bir olay olsa Azerbaycan kendi başına devlet olur, Kürdistan kendi başına devlet olur, Huzistan başka, Beluçistan başka, yani artık İran kalmaz. Bu kaosa dönüşür. Biz ülkemizde kaos istemiyoruz. Biz ülkede birlik sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'DE YAŞAYAN İRANLILARLA BİR ARAYA GELMİŞTİ

Pezeşkiyan, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısına katılmak için gittiği ABD'de bu ülkedeki İranlılarla bir araya gelmişti.

 

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 5
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    inşallah bir an önce parçalanırsınız.
    Cevapla
  • Fatih 1 saat önce Şikayet Et
    Abd ve israil in uşağı,dostu hain iran.nasıl sonlarının olacağını söylemiş.parçalanacaksınız.
    Cevapla
  • Turann 2 saat önce Şikayet Et
    Adamcağız anlayana yakın gelecekte olacakların özetini açıklamış. Gemi su almış çatırdıyormuş. Daha ne desin. Herkes payına düşeni alsın artık. Fazla söze ne gerek var. Türkiye özelinde Türkler gerekenleri yapmak için geç kalmamalı. Aksi takdirde Avrupa tavuğu fırına sürmek üzere.
    Cevapla
  • Bir Akıncı 2 saat önce Şikayet Et
    Allah cc şerrinizden İslamı ve tüm insanlığı korusun
    Cevapla
  • Koterelli 4 saat önce Şikayet Et
    İran ve milisleri tarafından Suriyede, Irakta ve Yemende yapılan Müslüman katliamlarından bahsetmemiş. İran milislerinin pkk ypg pkk teröristlerini besleyip barındırıp kullandıklarından bahsetmemiş. Karabağ meselesinde İranın Ermenistana yaptığı her türlü silah-mühimmat yardımından bahsetmemiş. münafık İran ve itlerinin yaptıklarını başkalarına havale ediyor, algı peşinde pezeşkiyan.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR