BM'deki konuşmasında talep etmişti! Suudi Arabistan'dan Netanyahu'ya rest!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Suudi Arabistan ile normalleşme anlaşması imzalamak istemesine ilişkin açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 00:17 GÜNCELLEME 28.09.2024 00:17 DÜNYA
BM'deki konuşmasında talep etmişti! Suudi Arabistan'dan Netanyahu'ya rest!
BM'deki konuşmasında talep etmişti! Suudi Arabistan'dan Netanyahu'ya rest!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Suudi Arabistan ile normalleşme anlaşması imzalamak istemesine ilişkin, "Filistin meselesi çözülmeden normalleşme olmayacak." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu, New York'taki BM binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da iştirak etti.

Burada Temas Grubu adına konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan, Netanyahu'nun BM 79. Genel Kurulu çerçevesinde yaptığı hitapta iki ülke arasında normalleşme çağrısına ilişkin soruyu yanıtladı.

Bin Ferhan, Netanyahu'nun normalleşmeyle ilgili uzun uzun konuştuğuna ancak bir kere bile Filistin ya da Filistinlilerden bahsetmediğine işaret ederek, "İşte tam olarak da sorun bu. Filistin meselesi çözülmeden bölgesel barış ve istikrar mümkün olamaz." dedi.

Filistin sorununun çözülmesi ve Filistin devletinin kurulması için uluslararası hukuka uygun bir çerçeve bulunduğunu anımsatan Bin Ferhan, "Ancak bu normalleşme, entegrasyon ve işbirliği ihtimalinin önünü açar." diye konuştu.

Bin Ferhan, bunun tüm bölge için çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Filistin meselesi çözülmeden normalleşme olmayacak." ifadesini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Rasim paydaroglu 1 saat önce Şikayet Et
    Bütün sorun Arapların darma dağınık olmasıdır, ciddi değiller, şimdiye kadar bir olup gerekli cevabı veremediler. Yazıklar olsun gedişat Ortadoğu'da büyük problem olacaktır Allah herşeyi görüyor biliyor. En kısa zamanda çözüm bulunmasıdır aksi halde Dünya ateş çemberi olabilir.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Eğer varya bu arapların kafası çalışsa abd dize getirirler bu savaş durmaz ise kimseye petrol vermeyeceğim dese bu savaş biter katar arabistan mısır petrol verme avrupaya bak nasıl düzeliyor herşey petrolu direk israili veriyorlardır
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    bu katili orda konusturduklarina pişman olcaklar ama iş işten gecicek
    Cevapla
  • Ayaz 1 saat önce Şikayet Et
    Bu arap ülkeleri kendinden başka kimseyi düşünmez.
    Cevapla
  • Casper 1 saat önce Şikayet Et
    Şia si bir taraftan,vahabisi bir taraftan....yunan tatbikat yaptı suudlar f/15 gönderip bize gözdağı verdi...ulan gavurmuyuz biz kime ne gözdağı veriyorsun..veriyorsan ver yahudiyede görelim.. hangi gücünle bize gözdağı verdin şimdi katliama aylardır sessiz kalıyorsun.. boynuna ip bağlayıp kaplan gezdirmeye benzemez savaş.. Yahudi yarın sizi vursa sizin neyiniz var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR