Rusya sağlık merkezini vurdu: 8 ölü, 11 yaralı

Rusya'nın Ukrayna'nın Sumi kentindeki sağlık merkezine düzenlediği saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 15:33 GÜNCELLEME 28.09.2024 15:33 DÜNYA
Rusya sağlık merkezini vurdu: 8 ölü, 11 yaralı
Rusya sağlık merkezini vurdu: 8 ölü, 11 yaralı

Rusya ordusu, sabah saatlerinde Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Sumi kentinde bulunan bir sağlık merkezini hedef aldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yaptığı açıklamada, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını duyurdu.

Zelenskiy, "Rusya, şehrin hastanelerinden birini Şahed insansız hava araçlarıyla vurdu. Şu ana kadar 8 kişinin yaşamını yitirdiğini biliyoruz. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. 11 kişi daha yaralandı ve 113 hasta hastaneden tahliye edildi. Dünyada bu savaş hakkında konuşan herkes Rusya'nın neyi hedef aldığına dikkat etmeli. Hastanelere, sivillere ve insanların hayatlarına savaş açıyorlar. Rusya'yı barışa yalnızca güç zorlayabilir. Güç yoluyla barış, tek doğru yoldur. Bu yolda bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın gece boyunca düzenlediği saldırıda 73 insansız hava aracından 69'unun düşürüldüğü, saldırılarda 2 balistik ve 2 seyir füzesinin de kullanıldığı belirtildi. Başkent Kiev ve çevresinde 15 Rus İHA'sının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği aktarıldı.

KAYNAK : İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR