Nasrallah'ın vurulduğu saldırıda İranlı komutan da öldü

İran medyası, başkent Beyrut'ta Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürüldüğü İsrail saldırısında, İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı İsmail Kaani'nin Yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilforoushan'ın da öldüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 16:02 GÜNCELLEME 28.09.2024 16:28 DÜNYA
Nasrallah'ın vurulduğu saldırıda İranlı komutan da öldü
Nasrallah'ın vurulduğu saldırıda İranlı komutan da öldü

Dün akşam Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü saldırıda, İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı İsmail Kaani'nin Yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilforoushan'ın da öldüğü açıklandı.

İsrail açıkladı, Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah ve Ali Karaki öldüİsrail açıkladı, Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah ve Ali Karaki öldü

İRAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KOMUTAN

Söz konusu ölümün İran Devrim Muhafızları tarafından doğrulandığını yazan İran medyası; Nilforoushan'ın, İran'ın Orta Doğu'daki Şii vekil güçlerinin silahlandırılması ve koordinasyonunda kilit rol oynadığını, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün Lübnan komutasını yürüttüğünü ve İran Devrim Muhafızları'nın asayiş faaliyetlerinden doğrudan sorumlu olan Operasyon Komutanlığı'nın başında olduğunu aktardı.

İSRAİL: NASRALLAH'LA BERABER ÇOK SAYIDA KOMUTAN DA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, bu sabah yaptığı açıklamada, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Hizbullah'ın Güney Cephe Komutanı Ali Karaki'nin (ya da Ali Keraki) yanı sıra çok sayıda üst düzey komutanın Beyrut'ta düzenlenen saldırıda öldüğünü açıklamıştı.

O komutanlardan birinin de Tuğgeneral Abbas Nilforoushan olduğunu teyit edilmiş olundu.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 89 TÜMÜ
  • GÖLGE 32 dakika önce Şikayet Et
    Sünni deyip Suriyedeki Müslümanları öldürmek için de yan yana idiler. Şimdi ebedi yan yanalar.
    Cevapla
  • sedat 44 dakika önce Şikayet Et
    iran gene kırmızı bayrağını açar hahah
    Cevapla
  • Yerli 28 52 dakika önce Şikayet Et
    İran yine tıııısssss
    Cevapla
  • Urfali 57 dakika önce Şikayet Et
    Iran devrim komutan yardımcısının orada ne işi var iran suyu bulandirip balık alıyor bunu tüm arap yarımadasındaki ülkelerde yaptı tek amacı şii bır fatımi devletini kurmak ulan adama demezlermi sen zaten kendi ülkende şii merkezli bir yönetim kurdun. Islâm kisvesi altında ne işler ceviriyorsun israil bile 10 yılda bukadar yayılmadı. Hadi adamsan israil o kadar yandaşını öldürdü.misil.y
    Cevapla
  • misafir 1 saat önce Şikayet Et
    vurdukça vuruyor. sırayla, devam. devam. hepsini yok edene kadar devam. Filistin konusu ayrı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR