Tayland’dan BM’ye yenilik eleştirisi! “Kapsamlı reformlara ihtiyaç var”

New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan Tayland Dışişleri Bakanı Maris Sangiampongsa, "tırmanan şiddet ve kötüleşen insani durumdan" endişe duyduğunu vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2024 10:11 GÜNCELLEME 29.09.2024 10:11 DÜNYA
Tayland’dan BM’ye yenilik eleştirisi! “Kapsamlı reformlara ihtiyaç var”
Tayland’dan BM’ye yenilik eleştirisi! “Kapsamlı reformlara ihtiyaç var”

Tayland Dışişleri Bakanı Sangiampongsa, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda konuştu.

"ÇÖZÜM BULUNMALI"

Ukrayna ve Gazze'de "tırmanan şiddet ve kötüleşen insani durumdan" endişe duyduğunu vurgulayan Sangiampongsa, bu krizlerin geniş kapsamlı etkileri olduğu ve çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Sangiampongsa, BM'nin amacına uygun olmasını sağlamak için "Güvenlik Konseyi de dahil olmak üzere BM'de kapsamlı reformlar gerçekleştirilmesi gerektiğini" kaydetti.

"MYANMAR'DA BARIŞÇIL BİR SİYASİ ÇÖZÜM İÇİN TÜM TARAFLARLA TEMAS HALİNDEYİZ"

Ülkesinin, komşusu Myanmar'dan gelen zorluklarla karşı karşıya olduğunun altını çizen Sangiampongsa, "Myanmar'da barışçıl bir siyasi çözüm için tüm taraflarla temas halindeyiz" dedi.

Sangiampongsa, barışçıl ve müreffeh bir Myanmar görmek istediklerine dikkati çekerek ASEAN ve uluslararası toplumla yakın işbirliği içinde bunu gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VURGUSU

Tayland'ın en çok göç alan ilk 10 ülke arasında olduğunu kaydeden Sangiampongsa, ülkesinin iklim değişikliğinden de etkilendiği ve bu alanda somut hedeflere ulaşmak için yeterli finansal imkanların sağlanması gerektiğini dile getirdi.

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR