Katliam cepheleri artan İsrail 10 bin asker açığı için Afrikalı mültecilerin peşinde!

Katliam yaptıkları cepheler arttığı için 10 bin katil asker açığı bulunan terör devleti İsrail ülkede bulunan 30 bin Afrika kökenli sığınmacıyı oturma izni karşılığında Müslümanları öldürmeleri için askere almayı planlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2024 12:46 GÜNCELLEME 29.09.2024 12:46 DÜNYA
Katliam cepheleri artan İsrail 10 bin asker açığı için Afrikalı mültecilerin peşinde!
Katliam cepheleri artan İsrail 10 bin asker açığı için Afrikalı mültecilerin peşinde!

İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail'de tahmini 30 bin Afrika kökenli sığınmacı bulunuyor ve bunların yaklaşık 5 bini ülkede doğmuş durumda. Çoğunluğu kalıcı statüden yoksun olan bu sığınmacılar arasından gençler, Haaretz'e verdikleri röportajlarda askere alınma isteklerini ve dışlanmaktan duydukları utancı dile getirdiler.

İsrail'de ekonomi batıyor! Afrika'dan işçi toplamaya başladılar İsrail'de ekonomi batıyor! Afrika'dan işçi toplamaya başladılar

"BANA KİMLİK VERMESELER DE SAVAŞMAK İSTİYORUM"

İsrail okullarında büyüyen Eritreli mülteci Arim Timi Yaman, "Devletin bana toplumun bir parçası olmadığımı söylemesi aşağılayıcı. Arkadaşlarım dört ay içinde askere alınacak. Bana kimlik vermeseler bile, en azından onlarla birlikte askere alınmama izin versinler. Bu durum canımı yakıyor," dedi.

"HAYALİM İSRAİLLİ OLMAK"

21 yaşındaki Panan Solomon mültecilerin askere alınması girişimi hakkında "Tarafsız bir kişinin gözünde bu sömürü olarak görülebilir. Ancak ben küçük yaştan beri orduya hizmet etmeyi, ülkeme katkıda bulunmayı ve sonra İsrailli olmayı hayal ettim. Bu benim hayalim," ifadelerini kulandı.

AFRİKALI MÜLTECİLER İSRAİL'DE İSTENMİYOR

Birleşmiş Milletler Mülteci Sözleşmesi'ni imzalan İsrail Hebrew Immigrant Aid Society'e (HIAS) göre, 2012'ye kadar Sudanlı ve Eritreli mültecilerin sığınma taleplerini işleme koymaya başlamamış ve incelenen taleplerin %0.5'inden azı "meşru" kabul etti.

Müslümanları öldür vatandaşlığı kap! İsrail'den Afrikalılar için alçak tuzakMüslümanları öldür vatandaşlığı kap! İsrail'den Afrikalılar için alçak tuzak

BUGÜNE KADAR KİMSEYE KALICI STATÜ VERİLMEDİ

Haaretz'in daha önceki bir haberine göre, Gazze'de savaşan sığınmacıların hiçbirine kalıcı statü verilmemiş ve savunma kaynakları, onların işe alınmasıyla ilgili etik endişelerin hala giderilmediğini kabul etmiştir.

KAYNAK : MIDDLE EAST EYE / Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Misafir 39 dakika önce Şikayet Et
    Daha sonra sıra size gelecek
    Cevapla
  • Hasan 55 dakika önce Şikayet Et
    Önce insanları çaresiz bırak sonrada kendi menfaatin için mlüme yolla, işte emperyalizm
    Cevapla
  • Misafir 56 dakika önce Şikayet Et
    Eritreli Yahudiler bizde acıyıp yiyecek gönderiyoruz
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Oldurelecek silahsız masum garip ve birde Müslüman olunca korkak gafiller aslan kesiliyor. Ruhunu satan korkaklar Gazze de silah ve mühimmatı olan gazzeli bir asker gorseydiniz kaçacak delik arardiniz. Bebek katilleri ile bebek öldürmeye gitmeye can atmazdiniz. Gazzeliler kanları ve bedenleri ile savunuyor Gazzeyi.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Bizde afrikalılara aç diye yardım ediyoruz ne diyek şimdi ne yazalım buraya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR