İsrail, Sünni direniş liderlerinden Dahruc ve eşini öldürdü

İsrail ordusunun Lübnan'da düzenlediği hava saldırısında, ülkedeki önemli Sünni gruplardan Cemaati İslamiyye'nin yöneticilerinden Muhammed Dahruc ve eşi hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2024 23:40 GÜNCELLEME 29.09.2024 23:40 DÜNYA
İsrail, Sünni direniş liderlerinden Dahruc ve eşini öldürdü
İsrail, Sünni direniş liderlerinden Dahruc ve eşini öldürdü

Cemaati İslamiyye'den yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki Bekaa bölgesinde yer alan evine düzenlenen saldırı sonucu Muhammed Dahruc ve eşi Diyana ed-Dusuki'nin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail saldırısında Cemaati İslamiyye üyelerinden Bahaddin Mayiz Magamiz'in de öldüğü ifade edildi.

Hizbullah'a karşı 23 Eylül'den beri hava saldırıları başlattığını duyuran İsrail, bir haftayı aşkın süredir Lübnan'ın başkenti Beyrut'un yanı sıra birçok bölgeye şiddetli saldırılar düzenliyor.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • rgünel 21 dakika önce Şikayet Et
    Bu daha isral için başlangış ortadoğuda her ülkeye her eve atelş düşecek ki uyanalım sarı öküz hikayesinş bilenler bilir hamas ilk verilen di lübnnan 2 . Süriye ırak zatwn devlet değil israil için 1 gün iranı saymıyorum bile türkiye kalıyor .
    Cevapla
  • Kelleci Faruk 25 dakika önce Şikayet Et
    Yahudileri toplu şekilde öldürelim bizde Biz ne zaman öldüreceğiz hep şehadeti düşünmeyelim artık zafer bize yenilgi düşmana öldürmek bize ölüm düşmana olsun
    Cevapla
  • Anka3 39 dakika önce Şikayet Et
    iran cumhurbaşkanı ibrahim reisinin ölümü israilin elini çok güçlendirdi. reisinin ölümünde kesin israil parmağı var. Bu gelen ne kadarda ben Türk'üm desede soyadına bakarsan ermeni asıllı olma ihtimali var. Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Hasan Demir 41 dakika önce Şikayet Et
    Birleşmeden bu israil durmaz.ne zaman ki sia ve sunni birlesir israil durur..islam dunyasının bölünmuşlugunden güc alıyorlar.tepedekilerin öldurulmesi belki Allah tarafındandır.Bu ayrılıgi körukleyenler ortadan kalkınca sia ve sünni ve ortak düsmana karsı birlesebilir.herkesin bir planı varsa Allahın da bir planı vardır.
    Cevapla
  • hiç 41 dakika önce Şikayet Et
    Diyanamı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR