Son dakika... İsrail'den Lübnan'a çok ağır ateşkes şartı! Yisrael Katz: Tek yol bu

Bugüne kadar Lübnan'da 1178 kişiyi katleden terör devleti İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah, Litani Nehri'nin kuzeyine çekilerek silahsızlandırılmadıkça Lübnan'da bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2024 14:14 GÜNCELLEME 30.09.2024 16:04 DÜNYA
Son dakika... İsrail'den Lübnan'a çok ağır ateşkes şartı! Yisrael Katz: Tek yol bu
Son dakika... İsrail'den Lübnan'a çok ağır ateşkes şartı! Yisrael Katz: Tek yol bu

Son dakika haberine göre İsrail devlet televizyonu KAN Katz'ın aralarında Almanya, İngiltere, İtalya ve Kanada'nın da bulunduğu 25 ülkenin dışişleri bakanlarına mektup gönderdiğini aktardı.

 İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz

"İSRAİL'İN ATEŞKESI KABUL ETMESİNİN TEK YOLU BU"

Mektubunda Katz, "İsrail, Lübnan'da ateşkesi kabul etmeyecektir. İsrail'in ateşkesi kabul etmesinin tek yolu Hizbullah'ı Litani'nin kuzeyine taşımak ve silahsızlandırmaktır." ifadelerine yer verdi.

"Sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Lübnan'a ilişkin tüm kararlarının tam olarak uygulanmasıyla ateşkesin sağlanabileceğini" ifade eden Katz, şunları kaydetti:

"Bu olmadığı sürece İsrail, vatandaşlarının güvenliğini ve kuzey sakinlerinin bölgelerine dönüşünü sağlamak için uygulamalarını sürdürecektir."

Katz ayrıca Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail hava saldırısında öldürülmesinin "Tel Aviv tarafından alınan en haklı ve önleyici tedbirlerden biri olduğunu" iddia etti.

 Nasrallah’ın ölümünden sonra Hizbullah'tan ilk açıklama! Nasrallah’ın ölümünden sonra Hizbullah'tan ilk açıklama!

- İSRAİL’İN LÜBNAN’A ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 1178 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı, 23 Eylül'de de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1178 kişi İsrail saldırılarında öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut'a ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye de 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 100 TÜMÜ
  • nevzat 32 dakika önce Şikayet Et
    Bence Türkiye bu işe girmese İsrail'in duracağı yok İran denilen soysuzlar İsrail ve ABD'nin tasmalı piyonudur bu alçakların tek derdi Türkiye Lübnan bu şartı kabul etse bunlar yine durmaz arkalarında azılı iti ABD var çünkü onlara güveniyorlar ama şu bir gerçek İsrail kendi sonunu hazırlıyor ve çok yakın zamanda haritadan silinecek İsrail denilen bir devlet kalmayacak
    Cevapla
  • Vatandaş 33 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye İsrail ın gizli müttefikidir. İsrail türkiye ye vurmaz...
    Cevapla
  • FAİZ=TERÖR 35 dakika önce Şikayet Et
    Peygamber katleden bir kavim ile asla antlaşma olmaz tek çare onları yok etmek.. Onlar insan değil başka bir varlık. Siyonistler yeryüzünün lanetlenmiş tek KAVMİ
    Cevapla
  • Vatandaş 35 dakika önce Şikayet Et
    Suriye'nin de eş zamanlı olarak işgal edilmesi gerekiyor İsrail tarafınfan...Olması gereken budur...
    Cevapla
  • Vatandaş 44 dakika önce Şikayet Et
    Keskin nişancı ile bu İsrail ve abd yetkili kişilerini öldürecek kişiler yokmu müslümanların içinde her gün birini gebertin her gün bir füze atın denizde kıyılarda gezen abd İsrail gemilerine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR