BM'de İran'ı tehdit etmişti! Netanyahu: İran yakında özgür olacak

Gazze’deki savaşın başlangıcından bu yana geçtiğimiz gün ilk kez BM'de konuşan ve İran'ı tehdit eden İsrail Başbakanı Netanyahu, yeni bir açıklama yaparak "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2024 18:13 GÜNCELLEME 30.09.2024 18:26 DÜNYA
BM'de İran'ı tehdit etmişti! Netanyahu: İran yakında özgür olacak
BM'de İran'ı tehdit etmişti! Netanyahu: İran yakında özgür olacak

7 Ekim 2023'te başlayan Gazze savaşını Lübnan'a taşıyan ve Ortadoğu'yu ateş çemberine çeviren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,  Birlemiş Milletler Genel Kurulu’nda İran'ı tehdit etmesinin ardından yine İran'ı hedef aldı. Netanyahu, "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" ifadelerini kullandı. 

"İRAN ÇOK YAKINDA ÖZGÜR OLACAK"

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünden sonra Lübnan'a kara harekatına hazırlandığı öne sürülen İsrail şimdi de İran'a yönelik tehditkar açıklamalar yapmaya başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir video paylaşarak İran'a seslendi ve Ortadoğu'da İsrail'in ulaşamayacağı hiçbir yer olmadığını söyleyerek, "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" dedi.

Tahran yönetiminin bölgeyi daha derin bir savaşa sürüklediğini iddia eden Netanyahu, "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" şeklinde konuştu. 

BM'DE DE TEHDİT ETMİŞTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye dahil olmak üzere çok sayıda ülke tarafından protesto edilen BM konuşmasında Ortadoğu’da yaşanan çatışma ortamı ve gerilimle ilgili İran’ı suçlamış ve İsrail’in barış istediğini savunmuştu.

Ortadoğu’daki barış ve huzur ortamının bozulmasından İran’ı sorumlu tutan Netanyahu, İsrail’in “İran’ın laneti” ile “Araplar ve Yahudiler arasında tarihi bir normalleşmenin kutsaması” arasında bir konumda bulunduğunu söylemişti. Netanyahu, “İran bizi vurursa, biz de İran’ı vururuz. İran’da, İsrail’in elinin ulaşamayacağı bir yer yok. Bu tüm Ortadoğu için geçerli” sözleriyle Tahran yönetimini tehdit etmişti. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Hamas 9 dakika önce Şikayet Et
    Zalimin sonunuaklaşınxa zulmü artar. Sen ve kavmin helak olacaksınız. Allah sizin soyunuzu yeryüzünden ebedi olarak silsin
    Cevapla
  • Misafir 16 dakika önce Şikayet Et
    ulan lanetli siyonist Yahudi özgürlük diyerek dünyayı kandırıyorsunuz zalimler
    Cevapla
  • Ali Can 24 dakika önce Şikayet Et
    Lanet kavim yahudiler tüm dünya ve insanlık için en büyük tehdit. Soykırım suçlusu işgalci İsrailin ,Terörist Devlet Amerika ile birlikte bize saldıracağı gün uzak değil.Bir olup askeri ve teknolojik olarak gelisip güçlenmek zorundayız.
    Cevapla
  • Başkan44 31 dakika önce Şikayet Et
    Adam cesaretli varsa yiğit çıksın karşısına .Osmanlı yok Selahattin yok
    Cevapla
  • Haliss 39 dakika önce Şikayet Et
    Adım adım savaşa gidiyoruz tedbir bizde takdir Yüce Allahtan bu korkak adi bebek katillerinin hakkından anca cesur vatanını seven hainlik etmeyen TÜRKİYE CUMHURİYETİ HALKI gelecektir İnşlh İsrailin sonu bizim elimizden olacaktır o günü sabırsızlıkla bekliyorum azdan çoktan çok gider bunlar meydanı boş buldu yetr bu kadar kan döktüğü hedefte biz varız gayet açık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR