İsrail füzelerle vuruldu! Ebu Ubeyde'den çarpıcı açıklama

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yazılı bir mesaj yayımladı ve füzelerle İsrail'i döven İran'ı tebrik etti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 07:56 GÜNCELLEME 02.10.2024 10:14 DÜNYA
İsrail füzelerle vuruldu! Ebu Ubeyde'den çarpıcı açıklama
İsrail füzelerle vuruldu! Ebu Ubeyde'den çarpıcı açıklama

Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzedin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'i füze yağmuruyla çaresiz bırakan İran'ı tebrik etti. Telegram hesabından açıklama yapan Ebu Ubeyde, "İşgal altındaki Filistin coğrafyasının tamamını etkileyen, bölgedeki çılgınlığının ve bölge halkına yönelik saldırganlığının cezasız kalabileceğini düşünen suç örgütü işgalcilere büyük bir darbe indiren İran'ın tepkisini tebrik ediyoruz." dedi.

Ebu Ubeyde, bugünün istisnai bir gün olduğunu vurgulayarak bu operasyonun aynı zamanda Filistin'in kurtuluşunda kendi paylarına düşeni yapmaları için İslam ümmetinin tüm özgür insanlarına yapılan bir çağrı olduğunu ifade etti.

"BUGÜN İSTİSNAİ BİR GÜN"

Ebu Ubeyde'nin açıklamasında yer verdiği ifadeler şu şekilde: 

"İşgal altındaki Filistin coğrafyasının tamamını etkileyen, bölgedeki çılgınlığının ve bölge halkına yönelik saldırganlığının cezasız kalabileceğini düşünen suç örgütü işgalcilere büyük bir darbe indiren İran'ın tepkisini tebrik ediyoruz.

Bugün, ümmetin direniş ateşinin Filistin semalarına ulaştığı ve Tel Aviv'in, Yemen, Lübnan, Filistin ve İran'dan mücahidlerin saldırılarına maruz kaldığı çatışma tarihinde istisnai bir gündür. Bu, Filistin'in kurtuluşunda kendi paylarına düşeni yapmaları için İslam ümmetinin tüm özgür insanlarına yapılan bir çağrıdır."

İRAN'DAN İSRAİL'E YÖNELİK FÜZE SALDIRISI

İran, terör devleti İsrail'e akşam saatlerinde füze saldırısı başlattı. 200 füzenin peş peşe ateşlendiği saldırıda İsrail tarafında 8 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Başkent Tel Aviv ve diğer kentlerde sirenler çalarken halk sığınaklara akın etti ve uzun bir müddet dışarı çıkamadı. İran kaynakları füze saldırılarının yüzde 80-90 oranında hedefleri vurduğunu iddai ederken İsrail kaynakalrı Demir Kubbe'nin füzelerin önemli bir kısmını karşıladığını iddia ediyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • emekli 1 saat önce Şikayet Et
    İran a nasıl güvenebilirsin Ey hamas... Hamas liderini bunlar İran da abd ye öldürmedimi. İran şeytandır israil ve abd de onun ortakları dır...
    Cevapla
  • Cem 1 saat önce Şikayet Et
    İran ,zevahiri kurtarmak için randevulu insansız yerleri füzelerle hedef alıyor.Ey Hamas sizle ilgisi yok kardeş..
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Ebu Ubeyde İran Filistin için değil yerlerde sürünen prestijini kurtarmak için o füzeleri gönderdi. iş işten geçtikten sonra kapı dayaklamanın İran a faydası yok. Nerden bilelim belki daha önce haber gönderdi.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    İran anında satar güvenmeyin haniyye iran da şehit edildi. en guvenlinyerde
    Cevapla
  • Koli 1 saat önce Şikayet Et
    Bu iş çok karışık kim nerede kim kiminle? Ortadoğu yeni bir sürece girdi! Siyonist her kartını kullanıyor! Bunlar kimin adamı belli değil birden saldırı başlattınız karşı koymuş İsrail ordusu yoktu! Sonra Gazzeyi elinizle ateşe attınız ve ne bilim Allah sonumuzu hayretsin! Çok fitne var ortada!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR