Frederiksen'den iki devletli çözüm için askeri müdahale önerisi

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Orta Doğu'ya yapılacak uluslararası bir askeri müdahalenin, Filistin meselesinde iki devletli çözümü dayatmak ve mevcut çıkmazı kırmak için bir yol olabileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 14:14 GÜNCELLEME 02.10.2024 14:42 DÜNYA
Frederiksen'den iki devletli çözüm için askeri müdahale önerisi
Frederiksen'den iki devletli çözüm için askeri müdahale önerisi

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, "Orada olup bitenlere görünürde bir çözüm yok ve olayların devam etmesine izin vermenin bir anlamı yok." dedi. Başbakan Frederiksen, "İki devletli çözüm, ancak uluslararası toplum bunu artık güç kullanarak dayatmamız gerektiğini ilan ederse yapılabilir." ifadesini kullandı. Askeri müdahalenin mümkün olup olmadığına ise, "Evet mümkün. Uluslararası toplum başka çatışmalara ve başka savaşlara müdahale etti ve bir şeyler empoze etmeyi başardı." diye karşılık verdi.

Danimarka Başbakanı Frederiksen, daha önce de uluslararası topluma, Filistin meselesinde iki devletli çözümü destekleme çağrısında bulunmuştu. Danimarka hükümeti, martta, yıllık 105 milyon Danimarka kronunu (yaklaşık 15,3 milyon dolar) bulan planlı yardımlarını Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) göndereceğini açıklamıştı. Danimarka Parlamentosu, mayısta gerekli ön koşulların bulunmadığını öne sürerek Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin yasa tasarısını reddetmişti.

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • misafir 2 saat önce Şikayet Et
    batıda da delikanlı kadın varmış.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    sinsi
    Cevapla
  • ihtiyar 3 saat önce Şikayet Et
    yakında bunun indirirler, lobi zaten hazır bekliyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR