Havalimanı pistinde 80 yıllık bomba patladı

Japonya'daki Miyazaki Havalimanı'nın pistinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir bomba patladı. uçuşlar durduruldu. Pistin kapatılmasıyla 87 uçuşun durdurulduğu ancak başka bir patlama tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2024 10:52 GÜNCELLEME 03.10.2024 10:57 DÜNYA
Havalimanı pistinde 80 yıllık bomba patladı
Havalimanı pistinde 80 yıllık bomba patladı

Hükümet Sözcüsü Yoşimasa Hayaşi, patlamaya ABD üretimi bir bombanın yol açtığını söyledi. Pistte 7 metre çapında ve 1 metre derinliğinde delik oluştu. Kimsenin yaralanmadığı patlama üzerine havalimanı personeli tahliye edildi. Hayaşi ayrıca, pistin kapatılmasıyla 87 uçuşun durdurulduğunu ancak başka bir patlama tehlikesi bulunmadığını belirtti.

Savaşın sona ermesinin üzerinden 79 yıldan fazla geçmesine rağmen bugün hala Japonya'nın dört bir yanında yoğun hava saldırılarından kalan patlamamış bombalar bulunuyor. Japon savunma kuvvetleri 2023 boyunca 37,5 ton ağırlığında toplam 2 bin 348 bombanın imha edildiğini açıklamıştı.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • PATLAdiii 8 saat önce Şikayet Et
    NASİİİİİ KENDİ KENDİNE mi
    Cevapla
  • malatyalı 8 saat önce Şikayet Et
    Hakediyor japonlar...dün BM kurulunda amerika itraile destek veriyordu.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR