Gündem olan Nasrallah iddiası! ABD'den açıklama: Haberimiz yoktu

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, İsrail tarafından öldürülmeden önce ateşkes teklifini kabul ettiğinden haberdar olmadıklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2024 06:09 GÜNCELLEME 04.10.2024 06:22 DÜNYA
Gündem olan Nasrallah iddiası! ABD'den açıklama: Haberimiz yoktu
Gündem olan Nasrallah iddiası! ABD'den açıklama: Haberimiz yoktu

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, İsrail-Lübnan arasındaki çatışmalarla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib'in, "Nasrallah'ın, öldürülmeden önce bir ateşkes planını kabul ettiğine" dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine Miller, "Eğer bu doğruysa, bize hiçbir şekilde iletilmedi." dedi.
 

Günler sonra ortaya çıktı! Nasrallah kabul etti! Tamamen anlaşmıştıkGünler sonra ortaya çıktı! Nasrallah kabul etti! Tamamen anlaşmıştık


 

Miller, "Bunu kabul edip etmediğini ve Lübnan'ın içindeki birine söyleyip söylemediğini bilmiyorum. Açıkçası, bunun bizim haberimiz olmayan bir şey olması mümkün." ifadelerini kullandı.

'ÖYLE BİR MESAJ ALMADIK'

Hizbullah'la ateşkesle ilgili tekliflerini iletmek için birkaç görüşme yaptıklarını belirten Miller, "Sanırım tüm taraflar ileri süreceğimiz tekliflerin gayet farkındaydı. Ancak bu görüşmelerde hiçbir zaman Hizbullah'ın bunu kabul ettiğine veya kabul edeceğine ya da Nasrallah'ın kendisinin bunu kabul ettiğine dair bir mesaj almadık." diye konuştu.

Lübnanlı Bakan Buhabib, ABD'de yayın yapan PBS televizyon kanalında katıldığı bir programda, Nasrallah'ın, öldürülmeden önce ateşkesi kabul ettiğini, ABD ve Fransa'nın da kendilerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ateşkesi onayladığını ilettiğini belirtmişti.

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürülmüştü.

'ÖNLEM ALMALARI GEREKİR'

Sözcü Miller, İsrail'in Lübnan'a karşı "tam ölçekli bir savaş" niyetinde olup olmadığı sorusuna verdiği yanıtta, İsrail'in saldırılarının Hizbullah yetkililerini ve üyelerini hedef almakla sınırlı olduğunu söyledi.

Miller, İsraillilerin son bir kaç gündür yaptıklarının, "kendilerine saldıran bir terör örgütü olan Hizbullah'ı hedef almanın dışında bir şey olmadığını" savundu.

​​​​​​​"Biz nihayetinde bir ateşkes ve diplomatik bir çözüm görmek istiyoruz" diye konuşan Miller, "En azından bu noktada, sınırlı saldırıların Hizbullah'ı sınırdan geri püskürtmeye çalışmasının uygun olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Miller, İsrail'in, Lübnan'ın güneyinde sivil binaları hedef alması konusunda ise, "Sivil zararı azaltmak için önlem almaları gerekir. Tıpkı başka yerlerde olduğu gibi Lübnan'da da uluslararası insancıl hukuk uyarınca bunu yapmak zorundalar." ifadesini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Misafir 28 dakika önce Şikayet Et
    Her pisliğe ABD ve israil burnunu beraber sokacak ama ne hikmetse İsmail Haniye şehit olur haberi yok, Nasrallah öldürülür haberi yok. Herşeyden önce ABD nin dağılması gerekiyor, asrımızın en büyük şeytanı ABD
    Cevapla
  • Misafir 31 dakika önce Şikayet Et
    Gazzede yapılan soykırım Abd kongresinde ayakta alkışlanan Netenyahu birlikte yaptılar silahlar Abd den .caniler
    Cevapla
  • Cenk1453 37 dakika önce Şikayet Et
    ABD ne yalancı ve sahtekarsin..haberimiz yok görmedik duymadık bilmiyoruz....
    Cevapla
  • mert 39 dakika önce Şikayet Et
    katlimaci eşkiya katil ABD bugüne kadar tek doğru bir kime söylememiz mümkün değil doğru sizin kurallarımıza inancariniza aykiridir!!!
    Cevapla
  • Tek 40 dakika önce Şikayet Et
    Bız pķk liderleri vuracaklar olduk mu hepsı ayaklanır köpeklerin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR