Netanyahu'dan soykırıma yeni kılıf!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir yıldır Gazze'ye, şimdi de Lübnan'a yayılan ve bölgesel bir çatışmaya dönüşmesinden endişe edilen saldırılarına, "Diriliş Savaşı" adı verilmesi çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 00:25 GÜNCELLEME 08.10.2024 00:25 DÜNYA
Netanyahu'dan soykırıma yeni kılıf!
Netanyahu'dan soykırıma yeni kılıf!

Netanyahu, 7 Ekim 2023'ün yıl dönümünde düzenlenen kabine toplantısında, Lübnan'a yayılan ve bölgesel savaşa dönüşmesi riski zirveye taşınan, Gazze'deki soykırımlarında kullandıkları "Savaş Kılıçları" isminin değiştirilmesini istedi.

SOYKIRIMA 'DİRİLİŞ' KILIFI!

Bunun "varoluş savaşı" olduğunu savunan Netanyahu, "Diriliş Savaşı. Bu savaşı resmi olarak bu isimle tanımlamak isterim." ifadesini kullandı.

Netanyahu, son bir yıl içinde değiştirdiği ve yenilerini eklediği savaşın hedeflerini yerine getirerek, "mutlak zafer" kazanacaklarını ileri sürdü.

YALAN ÜSTÜNE YALAN

Yediot Aharonot'un aktardığı kulis bilgisine göre, kabinede bazı bakanlar, bu isme, Filistinlilerin, maruz kaldıkları kıyım, kuşaklar boyu süren göç ve iltica nedeniyle "Büyük Felaket" (Nekbe) diye isimlendirdiği, İsrail'in 1948'te kuruluşundaki "bağımsızlık savaşını" andırabileceği gerekçesiyle karşı çıktı.

İsrail'in Gazze'ye devam eden saldırılarında ABD'nin de açıkladığı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin de onayladığı ateşkes kararları bir türlü uygulanamadı.

Bu dönemde İsrail kamuoyu, basını ve uluslararası topum tarafından ateşkese yanaşmamakla eleştiren Netanyahu, "savaşın hedefleri, mutlak zafer" konusunda ısrar etmiş, bu ikisinin sağlanması için en son eylülde Gazze-Mısır sınır hattı Philadelphi Koridoru konusunda İsrail ordusunun işgalinin bunun için gerekli olduğunu savunmuştu.

İsrail, "Kuzeyden tahliye edilen vatandaşlarının güvenlik içinde evlerine dönmesini" eylülde savaşın hedeflerine eklemiş Gazze'de bir ateşkes sağlanmasıyla doğrudan ateşi keseceğini duyuran Lübnan'da Hizbullah'a geçen aydan itibaren şiddetli bir saldırı başlatmıştı.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • 2025* 14 dakika önce Şikayet Et
    Caydırıcılık ve dokunulmazlik adına Azerbeycan ülkesinde Nato ülkesi Türk askeri gücünü yerleştirmelidir.
    Cevapla
  • zafer 16 dakika önce Şikayet Et
    yokoluşunuz olur inşallah
    Cevapla
  • 2025* 17 dakika önce Şikayet Et
    Suud Kralı acilen medine ve mekkenin güvenliği için Türk askerini ülkesine davet etmelidir.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 21 dakika önce Şikayet Et
    2. Yahudi imparatorluğunun SONU GELDİ !
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    geberis yani hepiniz gebereceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR