Netanyahu, ‘öldürdük’ dedi, İsrail ordusu doğrulamadı

Katil İsrail ordusu, Netanyahu'nun Hasan Nasrallah'ın muhtemel halefi olarak gösterilen Haşim Safiyuddin'in Beyrut'taki saldırıda öldürüldüğü yönündeki iddiasını doğrulamadı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 21:09 GÜNCELLEME 08.10.2024 21:48 DÜNYA
Netanyahu, ‘öldürdük’ dedi, İsrail ordusu doğrulamadı
Netanyahu, ‘öldürdük’ dedi, İsrail ordusu doğrulamadı

Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Netanyahu'nun Safiyuddin'i öldürdükleri yönündeki açıklaması sorulan Hagari, İsrail Başbakanının iddiasını doğrulamadı.

Hagari, 3 Ekim'de Beyrut'a düzenledikleri saldırıda Hizbullah'ın "istihbarat merkezini vurduklarını ve Safiyuddin'in de bombalanan yerde olduğunu" iddia etti.

Sözcü, saldırının sonuçlarının araştırılmaya devam ettiğini belirtmekle yetindi.

Netanyahu, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Nasrallah'ın muhtemel halefi olarak gösterilen Safiyuddin'i öldürdüklerini iddia etmişti.

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen İsrail hava saldırılarında hayatını kaybetmişti.

Hizbullah, Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi henüz açıklamasa da Genel Sekreterlik için Safiyuddin'in ismi öne çıkıyor.

İsrail basını, İsrail ordusunun 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında Safiyuddin'in hedef alındığını yazmıştı.

KAYNAK : AA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Ben 27 dakika önce Şikayet Et
    Yumrugumu sıka sıka taş oldu bu yumrukta itrail soysuzlarına nasıl döner yediden yetmişe kesmessem yahudileri Allah sorsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR