ABD’deki başkanlık yarışında Harris, Trump’a 4 puan fark attı

ABD’de Başkan adayı Kamala Harris, son anketlerde rakibi Donald Trump'ın 4 puan önüne geçti…

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 23:01 GÜNCELLEME 08.10.2024 23:01 DÜNYA
ABD’deki başkanlık yarışında Harris, Trump’a 4 puan fark attı
ABD’deki başkanlık yarışında Harris, Trump’a 4 puan fark attı

5 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimleriyle birlikte, Amerika'nın 60. başkanı seçilecek.

Demokrat Parti'den mevcut başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle yardımcısı Kamala Harris aday olurken, Cumhuriyetçi Parti adayı ise Biden'dan önceki dönem başkanı Donald Trump oldu.

Son anketlere göre yarışa geride başlayan Kamala Harris, Trump'a karşı önde.

HARRIS 4 PUAN ÖNE GEÇTİ

Harris, New York Times'ın yayınladığı ankette yüzde 49'a yüzde 46'lık bir üstünlüğe sahip ve bu oran, adayların 'yuvarlanmamış oy oranları' hesaplandığında dört puanlık bir üstünlük anlamına geliyor.

Harris, Emerson anketinde yüzde 50'ye yüzde 48, Morning Consult'ın haftalık anketinde ise yüzde 51'e yüzde 46 ile beş puan önde.

Harris bu hafta yayınlanan Susquehanna anketinde yüzde 49'a yüzde 44 ile beş puan, Economist/YouGov anketinde ise üç puan farkla önde.

ÜSTÜNLÜĞÜ AZALDI

Harris geçen haftaki Morning Consult anketinde yüzde 50'ye yüzde 45 olmak üzere 5 puanlık bir farkla öndeyken, bir hafta önceki ankette altı puanlık bir farkla öndeydi.

FiveThirtyEight'in ağırlıklı anket ortalamasına göre Harris, 21 Temmuz'da adaylığını açıkladığından bu yana Trump'ın Başkan Joe Biden'a karşı olan üstünlüğünü silmiş olsa da, son iki ayda bu üstünlük biraz azaldı ve Trump aradaki farkı kapatma yolunda.

HARRIS, 7 EYALETİN 5'İNDE ÖNDE

Harris, seçimi belirlemesi muhtemel yedi 'savaş alanı' eyaletin beşinde Trump'ın bir puan önünde. Bu eyaletler; Michigan, Pennsylvania, Wisconsin, Nevada ve Arizona. Harris bu eyaletlerin beşinde Trump'ın önünde yer alırken, Trump Georgia'da iki puan önde ve Kuzey Carolina'da da eşit durumdalar.

Trump, 2016 yılındaki seçimlerde Michigan'ı, Pennsylvania'yı, Wisconsin'ı, Arizona'yı, Georgia'yı ve Kuzey Carolina'yı Hillary Clinton'a karşı kazanmıştı.

2020 yılındaki seçimlerde ise Biden, Trump'a karşı Michigan, Pennsylvania, Wisconsin, Nevada, Arizona ve Georgia'yı kazanmış, sadece Kuzey Carolina'yı kaybetmişti.

ANCAK FARK GİDEREK AZALIYOR

NBC News tarafından 29 Eylül'de yayınlanan bir ankete göre Harris, Latinler arasında Trump'ın önünde yer alsa da bu fark giderek azalıyor.

NBC News/Telemundo/CNBC tarafından 16-23 Eylül tarihleri arasında kayıtlı 1000 Latin seçmen arasında yapılan ankete göre Harris'i destekleyenlerin oranı yüzde 54 iken Trump'ı destekleyenlerin oranı yüzde 40.

NBC, Harris'e verilen desteğin Biden'ın Trump'a karşı yarıştığı döneme kıyasla daha yüksek olduğunu ancak yine de Demokrat adayların geçmişte sahip olduğu liderliklerden önemli ölçüde düşük olduğunu söyledi.

Anketlere göre iki liderin münazaraları oy tercihlerinde kritik bir değişime yol açmadı.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 26 dakika önce Şikayet Et
    BİDEN ve TRUMPT /HARRİS ? İkiside “vatansız para” elemanıdır.İki zıt kutup gibi kamuoyu önüne konur. İnsanları “ikisinden birini seçmesi”ne zorlarlar. Aslında ikisinin kumandası tek merkezdedir. İnsanlara “3ncü bir seçenek bırakılmaz” ve “rakiplerine saldıracak” “bölgesel veya topyekün” savaşa sürükleyecek LİDER bu merkezden belirlenir.
    Cevapla
  • Bilal 1 saat önce Şikayet Et
    İkiside siyonizmin köpeği uşağı. Amerika siyonizmin kuklası.
    Cevapla
  • Hans 1 saat önce Şikayet Et
    Al birini vur hepsine, İsrailli it sürüleri satılmış iblisler...!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Sizce iki saldırgan köpek yarışsa ve biri kazansa sizin için ne kadar önemi varki. Sonuçta ikiside zararlı vahşi 2 hayvan
    Cevapla
  • Yücedağlı 1 saat önce Şikayet Et
    Kim gelirse gelsin siyonist tasmalı köpek amerikalılar katil amerikalılar para için her pisligi yapar bu puştlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR