Netanyahu, Lübnan halkına seslendi! Gazze üzerinden aba altından sopa

İsrail, Lübnan'ın güneyine düzenlediği kara harekatını genişletirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu doğrudan Lübnan halkına seslenerek, "Lübnan'ı Gazze gibi bir yıkımdan kurtarmak için bir fırsatınız var." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 08:34 GÜNCELLEME 09.10.2024 09:06 DÜNYA
Netanyahu, Lübnan halkına seslendi! Gazze üzerinden aba altından sopa
Netanyahu, Lübnan halkına seslendi! Gazze üzerinden aba altından sopa

Sosyal medya hesaplarından görüntülü mesaj yayınlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Lübnan'ı Gazze'dekine benzer bir yıkım ve acıyla sonuçlanacak uzun bir savaştan kurtarmak için bir fırsatınız var. Ülkenizi Hizbullah'tan kurtarın ve bu savaş bitsin." dedi. Lübnan'ın içinde bulunduğu durumdan dolayı İran'ı suçlayan Netanyahu, yaşananlardan İsrail'in değil Tahran'ın sorumlu olduğunu iddia etti. Hizbullah'a darbe vurduklarını ve zayıflattıklarını savunan Netanyahu, Lübnan halkını Hizbullah'a karşı tutum almaya çağırdı. Netanyahu'nun bu çağrıları, "Lübnan'da iç savaş çıkarmak istiyor." şeklinde yorumlandı.

İsrail ordusu, bir hafta önce Lübnan'ın güney batısında Hizbullah'a karşı "sınırlı" bir kara operasyonu başlattığını açıklamıştı. Ordudan yapılan açıklamada, yeni birliklerin de kara operasyonuna katılmasıyla, Lübnan operasyonundaki asker sayısının 15 bine çıkarıldığı söylendi. Üç haftadır süren yoğun İsrail bombardımanında Lübnan'da 1400'den fazla kişi hayatını kaybetti ve 1,2 milyon kişi yerinden edildi. 

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 139 TÜMÜ
  • manisalı 19 dakika önce Şikayet Et
    Uyan islam dünyası bu dünyayı itrail ve destekçilerinden kurtaralım ve bütün dünya rahatlasın
    Cevapla
  • Muzaffer 22 dakika önce Şikayet Et
    Biz de diyoruz ki ey filistinde ki yahudiler, siyonist rejiminizin sonu geldi, kendinizi binlerce yildir hep yasadiginiz geberme kabusundan kurtarin, iyi insanlar olun. Cocuklari kadinlari oldurmeyin, insanlarin evlerini barklarini katlederek zulmederek gaspetmeyin. Basinizdaki katilden kurtulun, sizde emin yasayin, herkes huzur guvenle yasasin.
    Cevapla
  • Kimsesiz 22 dakika önce Şikayet Et
    Katil terörist seni ecelin Türklerin elinden olacak
    Cevapla
  • Anadolu 35 dakika önce Şikayet Et
    dünya Siyonistlerden kurtulsa hiçbir sorun kalmaz
    Cevapla
  • Vatandaş 37 dakika önce Şikayet Et
    Lübnan başkanı derhal Hizbullah'ı lav edip ekibin tamamını Lübnan devleti ordusu mertebesine getirmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR