ABD ile İsrail arasında kriz mi var? "Yalnız kalmaya hazır olun" uyarısı

ABD ile İsrail arasında gerilim olduğu ifade edildi. İsrail'in İran'a olası saldırı planlarını Washington'la paylaşmadığı, ABD'nin buna öfke duyduğu ve Tel Aviv'i "yalnız kalmaya hazır olun" diye uyardığı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 09:49 GÜNCELLEME 09.10.2024 09:49 DÜNYA
ABD ile İsrail arasında kriz mi var? "Yalnız kalmaya hazır olun" uyarısı
ABD ile İsrail arasında kriz mi var? "Yalnız kalmaya hazır olun" uyarısı

İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki askeri eylemlerine defalarca kez hazırlıksız yakalanan Biden yönetimindeki hayal kırıklığı giderek büyüyor.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürerek Washington'a haber vermemesi, Beyaz Saray'ı kızdırdı. Saldırının hemen ardından İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile telefonla görüşen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, net ifadeler kullanarak, İsrail'e "yalnız kalmaya hazır olup olmadıklarını" sordu.

ABD'li yetkililer, İsrail'in şimdiye kadar Biden yönetimine Tahran'a karşı misilleme planlarının ayrıntılarını açıklamayı reddettiğini, İsrail'in neyi hedef alabileceği konusunda Washington'ın bir bilgiye sahip olmadığını öne sürüyor.

İsrail medyası da ABD'nin öfkelendiğini ve Tel Aviv'in İran'a tepki gösterme konusunda yalnız kalabileceğini vurguluyor.

Bazı uzmanlar ise, ABD'nin bu bilgileri basına sızdırarak ön aldığını ve İsrail saldırganlığı sebebiyle kendisine yönelen eleştirileri azaltmaya çalıştığını belirtiyor.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a yönelik misilleme operasyonu nedeni ile Gallant'ın ABD'ye yapacağı ziyareti de engelledi. Netanyahu, kendisinin ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda konuşmadan Gallant'ın Washington ziyareti için yola çıkmasını istemediği bildirildi.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR