Hamas ve Fetih’ten ‘ulusal birlik’ hamlesi! Kahire'de bir araya geldiler

Filistin ulusal birliği görüşmeleri çerçevesinde Kahire'de buluşan Hamas ve Fetih hareketleri; geçiş kapılarından sağlığa barınmadan sosyal kalkınma ve eğitime pek çok konuyu masaya yatıracak.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 15:37 GÜNCELLEME 09.10.2024 15:37 DÜNYA
Hamas ve Fetih’ten ‘ulusal birlik’ hamlesi! Kahire'de bir araya geldiler
Hamas ve Fetih’ten ‘ulusal birlik’ hamlesi! Kahire'de bir araya geldiler

 Hamas ve Fetih hareketleri, Filistin ulusal birliği görüşmeleri çerçevesinde Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi.

TOPLANTIYA HAMAS SİYASİ BÜRO ÜYESİ HAYYE BAŞKANLIK YAPIYOR

Kahire el-İhbariye kanalının adını açıklamadığı bir güvenlik kaynağından aktardığına göre, toplantılarda geçiş kapıları, sağlık, yardım, barınma, sosyal kalkınma ve eğitim konularının idaresiyle ilgili komisyonun çalışma mekanizmalarının belirlenmesi tartışılacak.

Toplantıya ilişkin Hamas'tan yapılan açıklamaya göre, Hamas'tan Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye, Fetih'ten ise Başkan Yardımcısı Mahmud Alul heyetlere başkanlık yapıyor.

ULUSAL BİRLİK ÇABALARI ELE ALINACAK

Toplantının Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırıları, siyasi ve sahadaki gelişmeleri görüşme ile ulusal birlik çabalarının birleştirilmesini hedeflediği kaydedildi.

Temmuz ayında Çin hükümetinin davetiyle 14 Filistinli örgüt, başkent Pekin'de bir araya gelmişti. Yapılan toplantıların ardından sonuç bildirgesi yayımlanmıştı.

GEÇİCİ ULUSAL UZLAŞI HÜKÜMETİ KURULMASI KONUSUNDA ANLAŞILMIŞTI

Bildirgede, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altında tüm grupların yer aldığı “kapsamlı bir ulusal birliğe” ulaşma ve Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Kudüs'te Filistinlilerin yönetilmesi için geçici bir ulusal uzlaşı hükümeti kurma konusunda anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.

 

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    fetih hareketi aylardır Gazze nin yok oluşunu izledi sandiki İsrail ona dokunmayacak şimdi sıra kendine geldiğinde birlik diyor sanki geriye birşey kaldı işbirlikçi yüz karaları
    Cevapla
  • 654 1 saat önce Şikayet Et
    bu birliği 100 yıldır yapmamanız utanç vericidir derhal birleşilmeli tüm filitsin direniş güçleri birleşmelidir müslümanlıkta islamda ayrı gayrı olurmu
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR