19 öğrenci TikTok meydan okumasında kendini yaraladı

Kosova'nın güneybatısındaki Yakova şehrinde Çinli sosyal medya platformu TikTok'taki bir meydan okumaya (challenge) katılan en az 19 ortaokul öğrencisinin kendini yaraladığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 18:35 GÜNCELLEME 09.10.2024 18:36 DÜNYA
19 öğrenci TikTok meydan okumasında kendini yaraladı
19 öğrenci TikTok meydan okumasında kendini yaraladı

Kosova Polisi Yakova Bölgesi Sözcüsü Sheremet Elezaj, AA muhabirine, 7-9 Ekim'de yapılan ihbarlarla farklı zaman diliminde 19 öğrencinin kendini yaraladığını açıkladı.

YARALI SAYISININ ARTACAĞI ENDİŞESİ

Konuyla ilgili intihara yönlendirme suçundan soruşturma başlatıldığını kaydeden Elezaj, soruşturmanın devam edeceğini ve yaralı sayısının artabileceğini belirtti.

SÖZ KONUSU ÖĞRENCİLER ORTAOKUL ÇAĞINDA

Yakova Belediyesi Eğitim Müdürü Eranda Kumnova Baçi, yerel basına yaptığı açıklamada, söz konusu öğrencilerin ortaokulda okuduğunu söyledi.

TİKTOK'TA MEYDAN OKUMA

Kumnova Baçi, ailelerin ihbarlarının ardından, öğrencilerin telefonlarında yaptıkları kontrollerde Çinli sosyal medya platformu TikTok'taki bir meydan okuma (challenge) nedeniyle ellerini kesici aletlerle yaraladıklarıyla ilgili fotoğrafların bulunduğunu kaydetti.

Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Kumnova Baçi, meydan okumalar nedeniyle kendine zarar veren diğer öğrencileri saptamak için kontrollere devam ettiklerini vurguladı.

Öte yandan, Kosova hükümeti, haziranda "siber güvenliği artırmak" amacıyla Çinli sosyal medya platformu TikTok'un, devlet kurumlarında kurulumu, kullanımı ve çalıştırılmasını yasaklama kararı almıştı.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Sokaktaki vatandas 1 saat önce Şikayet Et
    Bir meydan okuma da ben armağan edeyim çocuklara. Meydan okumamizin adı: aklini atil durumdan cikartip, duzgunce kullanma meydan okumasi ...
    Cevapla
  • CABBAR 1 saat önce Şikayet Et
    gavuru anlarımda, Müslüman ülkelerinde,ki tik tok, discort gibi rezaletlerin hemde Müslümanlar tarafından kullanılması, O müslüman ülkelerinin yönericileri tarafından serbest edilmesi dehşet birşey
    Cevapla
  • Tribün 2 saat önce Şikayet Et
    Acilen Türkiye'de de yasak olmalı!
    Cevapla
  • Gaziantep27 2 saat önce Şikayet Et
    Simdi burada suc kimde ortaokul çağındaki cocugu tiktok kullaniyor ve aile takip etmiyor.Yasak gelsin diyoruz biz evde iki çocuğumuza yasak uygulayamiyoruz.Aileler biraz uyanık olun ya salmayin artik su çocukları
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR