İsrailli Bakandan 'Vadedilmiş topraklar' itirafı! Smotrich ağzındaki baklayı çıkardı

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "Ürdün'ü, Suudi Arabistan'ı, Mısır'ı, Irak'ı, Suriye'yi ve Lübnan'ı kapsayan bir Yahudi devleti istediğimizi çok açık söylüyorum" ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 04:24 GÜNCELLEME 10.10.2024 04:24 DÜNYA
İsrailli Bakandan 'Vadedilmiş topraklar' itirafı! Smotrich ağzındaki baklayı çıkardı
İsrailli Bakandan 'Vadedilmiş topraklar' itirafı! Smotrich ağzındaki baklayı çıkardı

İsrail kabinesinin ırkçı isimlerinden Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu. 

GÖZÜNÜ LÜBNAN'A ÇEVİRDİ

Gazze ve Batı Şeria'dan sonra yönünü Hizbullah bahanesiyle Lübnan'a çeviren gözü dönmüş cani ordusu, burada da sivillere yönelik ölümcül saldırılar düzenliyor. Dünya, Hizbullah liderlerini hedef alıyoruz deyip yüzlerce sivili katleden terör devletine karşı aynen Gazze'de olduğu gibi sessizliğini koruyor. 

"Vadedilmiş topraklar" hayali kuranlardan biri de İsrail'in Maliye Bakanı Bezalel Smotrich... İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile beraber en az Başbakan Binyamin Netanyahu kadar radikal fikirleri olan Smotrich'in bir belgesel için kayda alınan videosu sosyal medyayı salladı.

SMOTRİCH'TEN SKANDAL SÖZLER

Smotrich, videoda Yahudi bir devlet istediğini, bu devletin Yahudi halkının değerlerine uygun hareket edecek bir devlet olacağını belirtiyor. İsrail'in sınırlarının denizden başladığını ve nehirde bittiğini kaydeden ırkçı bakan, gelecekte Kudüs'ün Şam'a kadar genişleyeceğini öne sürdü.

"ÜRDÜN'Ü, SUUDİ ARABİSTAN'I, MISIR'I, IRAK'I, SURİYE'Yİ VE LÜBNAN'I KAPSAYAN YAHUDİ DEVLETİ İSTİYORUZ"

Smotrich, İsrail'in Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren saldırılarının sebebini ise şu sözlerle açık etti: "Çok açık söylüyorum; Ürdün'ü, Suudi Arabistan'ı, Mısır'ı, Irak'ı, Suriye'yi ve Lübnan'ı kapsayan bir Yahudi devleti istiyoruz."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR