Girit'teki üste İsrail hazırlığı: ABD alarma geçti

Akdeniz'deki Girit Adası'nda bulunan ABD donanmasına ait Souda Askeri Üssü'nde alarm verildiği, son 24 saatte alarm durumunun en üst seviyeye çıkarıldığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 10:39 GÜNCELLEME 10.10.2024 13:52 DÜNYA
Girit'teki üste İsrail hazırlığı: ABD alarma geçti
Girit'teki üste İsrail hazırlığı: ABD alarma geçti

Akdeniz'de Yunanistan'a ait Girit Adası'ndaki ABD donanmasının bulunduğu Souda Askeri Üssü'ndeki hareketlilik dikkat çekti.

Son 24 saatte en üst seviyede alarm verilen üs ve çevresinde 30 C-130-C-17'nin sürekli uçuş halinde olduğu gözlemleniyor.

Amerikan üssünde yoğun olarak C-130 nakliye uçakları, ikmal uçakları ve aynı zamanda bilgi toplama ve elektronik savaş uçaklarının da konuşlandığı Girit'teki savaş uçakların yanı sıra Doğu Akdeniz'deki Amerikan savaş gemilerinin de İsrail'e yardıma hazır halde bekletildiği ileri sürüldü.

NATO ÜSLERİNDE DE HAREKETLİLİK

Girit Adası'nda NATO'nun Muzura ve Marathi Akrotiri'deki hava üssündeki askeri kuvvetler, Orta Doğu'da yaşanan olaylar nedeniyle sürekli alarm halinde olduğu açıklandı.

İSRAİL'E MÜHİMMAT VE YAKIT AKTARILIYOR

Hanya'daki yerel basında çıkan haberlerde, Souda Üssü'nün son günlerde NATO ve İsrail kuvvetlerine mühimmat ve yakıt sağlamak için kullanıldığı ileri sürülüyor.

Daha geçen hafta üssün ve orada bulunan gemiler ile uçakların ihtiyaçları için petrol taşıyan iki tankerin geldiği belirtiliyor.

30'DAN FAZLA NAKLİYE UÇAĞI VAR

Souda'daki üste 30'dan fazla ABD nakliye uçağı konuşlanmış durumda ve bu uçaklar mühimmatın yanı sıra İHA ve gözetleme uçaklarının taşınmasında da kullanılıyor.

KAYNAK : Sözcü Gazetesi
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 78 TÜMÜ
  • özaslan 1 saat önce Şikayet Et
    Uyuz köpek ABD Kaşım bakalım belan bizden olur inşallah
    Cevapla
  • insan 1 saat önce Şikayet Et
    inşallah abd kasırgalarla yer yeksan olur.
    Cevapla
  • Gültepeli Bjk 1 saat önce Şikayet Et
    Türkiye'de bu katill sever abd,nin inciirrr lık üstü nezaman devre dışı bırakılıcak kovulucak bu Türk ve Müslüman düşmanları Türkiye Cumhuriyeti hükümeti İlk önce ilişkileri kesicek bu katill israitt,abd,ve yandaşları ile biz Halk olarak ambargo boykot ve protostolara devam ediyoruz ama devlet yeterikadar ambargo boykot uygulamıyor gibi israitlileri kovamıyor Türkiye den
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    İstediğiniz seviye ye çıkın, en üs seviyeden emir gelir gelmez oradayız
    Cevapla
  • Eren 1 saat önce Şikayet Et
    ıran israil seni vurmadan sen onu vur eğer danışıklı birşey yoksa aranızda ilk vura kazanır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR