AB'den İsrail'in Lübnan'daki BM Barış Gücü'nü hedef alan saldırısına kınama

İsrail'in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait bir gözlem kulesini hedef aldığı saldırı Avrupa Birliği (AB) tarafından kınandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 18:08 GÜNCELLEME 10.10.2024 18:19 DÜNYA
AB'den İsrail'in Lübnan'daki BM Barış Gücü'nü hedef alan saldırısına kınama
AB'den İsrail'in Lübnan'daki BM Barış Gücü'nü hedef alan saldırısına kınama

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail ordusunun konumları bilinen UNIFIL askerlerini hedef aldığını belirterek, "Lübnan'da bir başka çizgi daha tehlikeli bir şekilde aşılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

AB'nin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi tarafından yetkilendirilmiş UNIFIL misyonu ve birliklerine desteğini yineleyen Borrell, "Hiçbir haklı gerekçesi olmayan bu kabul edilemez eylemi kınıyoruz." ifadesini kullandı.

UNIFIL, İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu 2 barış gücü askerinin hafif yaralandığını duyurmuştu.

BMGK'NİN 1701 SAYILI KARARI

BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararı, İsrail'in Mavi Hat'ın gerisine çekilmesini ve bu hat ile Lübnan'daki Litani Nehri arasındaki bölgenin silahsızlandırılmasını, burada sadece Lübnan ordusu ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait silah ve askeri araç-gerecin bulundurulmasını öngörüyor.

Lübnan'ın güneyindeki Litani Nehri ve İsrail ile sınır olarak belirlenen Mavi Hat arasındaki neredeyse tüm bölgeler ise 2000 yılından bu yana Hizbullah'ın güçlü askeri nüfuzu altında.

KAYNAK : AA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 6 saat önce Şikayet Et
    ukraynada rusyayı sadece kınamadınız. ukraynayı silaha boğdunuz. gerçek yüzünüzü görelim edebiyatınızı değil. hadi buyrun
    Cevapla
  • ERDAL 7 saat önce Şikayet Et
    Hepiniz suç ortağısınız.
    Cevapla
  • Misafir 7 saat önce Şikayet Et
    bu yahudiler bir gün gelir sizide vuracak
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR