Katil İsrail Beyrut'un merkezini bombaladı

Gelen son dakika haberine göre, katil İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a büyük ölçekli 2 hava saldırısı gerçekleştirdi. Siyonist terör örgütü, Ras el-Nabaa ve Al-Basta mahallelerini hedef aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 20:11 GÜNCELLEME 10.10.2024 23:13 DÜNYA
Katil İsrail Beyrut'un merkezini bombaladı
Katil İsrail Beyrut'un merkezini bombaladı

Son dakika haberi...  İşgalci İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezindeki Ras al-Nabaa ve Basta mahallelerini bombaladı. Saldırılarda, sivillerin yaşadığı benzersiz mimariye sahip büyük bir bina tamamen yıkıldı.

VAHŞETTE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Şiddetli patlamanın sesinin şehrin genelinde yankılandığı bildirildi. 2 patlamanın ardından yoğun nüfuslu olduğu bilinen bölgeden dumanlar yükseldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Beyrut'a saldırısında 22 kişinin öldüğünü, 117 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Enkaz altında kalanların olduğu belirtiliyor. Lübnanlı güvenlik kaynakları bölgenin ilk kez hedef alındığını doğruladı.

Reuters'ın Lübnanlı kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre saldırıda en az bir Hizbullah yetkilisi hedef alındı.

"SALDIRININ HEDEFİNDE NASRALLAH'IN KAYINBİRADERİ VAR" İDDİASI

Öte yandan İsrail'in Kanal 12 televizyonu saldırının hedefinde İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi Ve Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Vafik Safa'nın olduğu iddia edildi.

Lübnan medyasının Hizbullah kaynaklarına dayandırdığı iddiaya göre ise Safa saldırıdan sağ kurtuldu.

Saldırı ve hedefte Safa'nın olduğu yönündeki iddia hakkında İsrail makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL'DEN DAHİYE'YE YÖNELİK YENİ TAHLİYE UYARISI GELDİ

Öte yandan İsrail, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye için yeni tahliye uyarısı yaptı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dahiye'deki bazı bölgeleri içeren bir harita yayımlayarak haritada işaretli olan bölge sakinlerinden bulundukları yerleri acilen tahliye etmeleri uyarısında bulundu.

KATİL İSRAİL'İN LÜBNAN'DA ŞİDDETLENEN SALDIRILARI

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

KAYNAK : Haber7, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Thekral 41 dakika önce Şikayet Et
    Abii şakamsımısınız lübnanın ordusu yokmuuu neyin peşindesiniz al topraklarımı senin olsunmu diyorsunuz bukadarmıı satılıksınızzz
    Cevapla
  • Çamaşır 1 saat önce Şikayet Et
    Hizbullah da masrallahta iran devrim ordusuda haşbi şabi de tüm şia oluşumlarıda terörist tir ve türkiyenin bu yapılarla ilişiğini derhal kesmesi ve destek açıklamalarında bulunmaması gerek keza bizim asıl düşmanımız israil değil etrafımızdaki şia devletleridir sonra pkk sonra amerika ve israil diye gider.
    Cevapla
  • Trakyalı 1 saat önce Şikayet Et
    Ne oldu bize ya, hadi Gazze abluka altında silah yardımı yapamadık bakalım Lübnan'a yapacak mıyız!? ??? Her şeye artık şüphe ile bakmaya başladım. Tek güvendiğim Rabbim Allah'tır başka da yok.
    Cevapla
  • Erdoğan 2 saat önce Şikayet Et
    nerde gariban Müslüman var şeytan abd fino köpeği israil ve yardıkçıları oraları acımasız ca bombalıyor..sanılmasın ki bunlar kardır...ALLAH ında bir hesabı vardır
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 2 saat önce Şikayet Et
    tum dunyada yahudileri gebertmek gerekli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR