ABD'den son dakika İran duyurusu! Misilleme kararı! Resmen ilan ettiler

ABD yönetimi, İsrail'e düzenlediği saldırıya yanıt olarak İran'ın petrol ve petrokimya sektörlerine yönelik yaptırımları genişlettiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2024 01:16 GÜNCELLEME 12.10.2024 01:17 DÜNYA
ABD'den son dakika İran duyurusu! Misilleme kararı! Resmen ilan ettiler
ABD'den son dakika İran duyurusu! Misilleme kararı! Resmen ilan ettiler

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e yaptığı saldırıya yanıt olarak bu ülkenin petrol ve petrokimya sektörlerine yönelik yaptırımları genişlettiği kaydedildi.

ABD'den son dakika İran duyurusu! Misilleme kararı! Resmen ilan ettiler

İRAN'A PETROL YAPTIRIMI

Açıklamada, bu kararla İran'ın enerji gelirlerini elde etme kabiliyetini sınırlayarak ülkenin üzerindeki mali baskının artırıldığı aktarıldı.

Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisince (OFAC) ABD'nin yaptırım listesinde olan İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ve Triliance Petrokimya'yı desteklemek üzere İran petrol ve petrokimya ürünlerinin sevkiyatına karıştıkları gerekçesiyle birden fazla ülkedeki 10 kuruluş ve 17 geminin yaptırım listesine eklendiği belirtilen açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının da 6 kuruluş ile 6 gemiyi yaptırım listesine aldığı bildirildi.

ABD'den son dakika İran duyurusu! Misilleme kararı! Resmen ilan ettiler

KAYNAK : AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Hbh 46 dakika önce Şikayet Et
    hiç bir şey daha yaptirm eylemek için kalmamiş.büyuk IRANda yanniz Beni yaptirim yapmamisiz,onüda yapin bü iş bitsin.hhhaaahaaa
    Cevapla
  • Ali Haydar Septi 49 dakika önce Şikayet Et
    iran; 07 Ekim 2023 tarihinde haması fiştekleyerek Gazzeyi ateşlere atmış ve israile istediği alanı açmıştı. Buna karşın ABD de, iranın 23 milyar dolarını serbest bırakmıştı. münafık iran, bir süre sonra bir şekilde ağababası irana kendini affettirir ve amborgaları kaldırtır. Zira; ABD, iran ve israil aynı yolun yolcusudurlar. Ehl-i Sünnet Müslüman düşmanı ve katilleridirler.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 saat önce Şikayet Et
    Yine mi “Arap Barış Gücü masalı” ile karşılaşacağız ? Türkiye’nin PYD'ye operasyon korkusu ile Suriye'ye Arap Barış Gücü getirme planları vardı. Şimdi ise; "ABD'nin ÇEKİÇ GÜÇ benzeri “SUUDİLER BAŞTA ve bikaç kıyakçı kukla” devletle İran’ı Suriyeden çıkarma planı olacak gibi. ABD İSTEĞİ "Sunni-Şii savaşına gider bu yol.
    Cevapla
  • Erdoğan 2 saat önce Şikayet Et
    Bu abd ne sanıyor kendini..her geçen gün dünya halkları nazarında itibarı sıfıra inmiş durumda güvenirlik sıfır yok olmaya mahkumdur
    Cevapla
  • murtaza 2 saat önce Şikayet Et
    İsrail'in arkasındaki Amerika haritadan silinmeli,Amerika olmasa İsrail tek başına bir,hiç,sinek gibi ezer geçeriz,onun için, amerika'yı Ortadoğu'ya gömmemiz gerek,baş düşman amerika,gerisi çorap söküğü gibi gelir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR