Nobel Barış Ödülü’nü kazandı! İlk sözü Gazze oldu

Nobel Barış Ödülü'nün verildiği Japon nükleer silahlarla mücadele kuruluşu Nihon Hidankyo'nun eş başkanı Toshiyiku Mimaki, "Ödülü Gazze'de çalışan insanlar almalıydı." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2024 10:01 GÜNCELLEME 12.10.2024 10:53 DÜNYA
Nobel Barış Ödülü’nü kazandı! İlk sözü Gazze oldu
Nobel Barış Ödülü’nü kazandı! İlk sözü Gazze oldu

Nobel Barış Ödülü'nün verildiği Japon nükleer silahlarla mücadele kuruluşu Nihon Hidankyo'nun eş başkanı Toshiyiku Mimaki, ödülün verilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Ödülü Gazze’de çalışan insanlar almalıydı. Gazze'de kanlar içindeki çocuklar ebeveynleri tarafından taşınıyor. Tıpkı 80 yıl önce Japonya'da olduğu gibi”dedi.

Norveç Nobel Komitesi tarafından 2024 Nobel Barış Ödülü, Japonya’da nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya için gösterdiği çabalar nedeniyle Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombasından kurtulanların oluşturduğu ‘Nihon Hidankyo’ kuruluşuna verdi. Yapılan açıklamada, “Norveç Nobel Komitesi 2024 Nobel Barış Ödülünü Japon Nihon Hidankyo kuruluşuna verdi. Hibakusha olarak da bilinen Hiroşima ve Nagazaki'den atom bombasından kurtulanların oluşturduğu bu taban hareketi, nükleer silahlardan arındırılmış bir dünyaya ulaşma çabaları ve nükleer silahların bir daha asla kullanılmaması gerektiğini tanıklıklarıyla ortaya koydukları için barış ödülüne layık görüldüler” denildi.

“GAZZE'DE ÇOCUKLAR KAN İÇİNDE, 80 YIL ÖNCE JAPONYA'DA OLDUĞU GİBİ”

Nihon Hidankyo'nun eş başkanı, Hiroşima’dan kurtulan Toshiyiku Mimaki ödül haberinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mimaki, "Bunun olabileceğini hiç hayal etmemiştim" dedi. Ödülün Gazze’de çalışan insanlara verileceğini tahmin ettiğini ifade eden Mimaki, “Nihon Hidankyo mu? Bu gerçek olamaz. Neden Nihon Hidankyo? Gazze'de çalışan insanların kesinlikle seçileceğini düşünmüştüm. Gazze'de kanlar içindeki çocuklar ebeveynleri tarafından taşınıyor. Tıpkı 80 yıl önce Japonya'da olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Adını boşverin de bir barış ödülü olacaksa onu alacak tek bir kişi var. Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • almancı 2 saat önce Şikayet Et
    Bir gün oda klacak
    Cevapla
  • Rba 2 saat önce Şikayet Et
    Uyan islam alemi, japon bilim adamı kadar olamadınız, yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Şems 2 saat önce Şikayet Et
    Vicdanı olan insanlar... Yaşasın zalimler için cehennem.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Allah'ım Amerika'yı da Rusya'yı da siyonistleri de kahrı perişan eyle Allah'ım celle celalühü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR