Erdoğan'dan Yunanistan'a sıcak mesaj: Hakkaniyet peşindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'la deniz ve hava yetki alanlarının çözüme kavuşturulması için yapılan müzakerelere dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz haklarımızın peşindeyiz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2024 12:59 GÜNCELLEME 12.10.2024 14:28 DÜNYA
Erdoğan'dan Yunanistan'a sıcak mesaj: Hakkaniyet peşindeyiz
Erdoğan'dan Yunanistan'a sıcak mesaj: Hakkaniyet peşindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce Arnavutluk ardından da Sırbistan'a gerçekleştirdiği ziyaretlerin sonrasında, dönüş uçağında, aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de bulunduğu gazetecilere, gündemdeki konularla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

YUNANİSTAN'LA YETKİ ALANLARININ ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GÖRÜŞMELERİ

SORU: Sayın Cumhurbaşkanım, Yunanistan Başbakanı Miçotakis deniz yetki alanlarının belirlenmesi için fırsat doğduğunu ve cesur adımlar atılması gerektiğini söyledi. Belki Dışişleri Bakanımızın onların Dışişleri Bakanıyla da bu konuda görüşmeleri olabilir. Siz özellikle Mısır'la devam eden görüşmeler, bu görüşmelerin yanına Yunanistan'da da böyle bir sürecin eklenme olasılığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CEVAP: 2023 seçimleri sonrası Yunanistan ile Türkiye arasındaki mevcut kronik sorunu nitelikli bir müzakere yoluyla çözebilir miyiz diye bir anlayış başladı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le birlikte bu sürece siyasi destek verdik ve Dışişleri Bakanlığımız bu konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma başlattı. Sorunların tanımlanması, içeriğinin çizilip ortaya konması, belli çözümlerin bulunması konusunda iki tarafta da irade olması önemli. Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan, Yunanistan'a gidecek, bu konularla ilgili görüşmeler yapacak. Tüm bu konuları, Ege ile ilgili bütüncül yaklaşımımız temelinde görüşeceğiz.  Türkiye ile Yunanistan tarihsel bağları bulunan iki komşu ülkedir. İyi komşuluk esası iki ülkeye de kazandıracak formülün anahtarıdır. Türkiye ile Yunanistan ilişkileri, bu esas ekseninde inanıyorum ki daha güzel günlere doğru ilerliyor. Biz, başından beri iki ülkenin gündemindeki meselelere çözüm odaklı yaklaşıyoruz. "Çözüm iradesini iki ülke ortaya koyabilir ve sorunları geride bırakabilir." diyoruz. Deniz ve hava sahası yetki alanlarının uluslararası hukuka uygun olarak belirlenmesini öteden beri istiyoruz. Bölge ülkeleri olarak ancak diyalog ve iş birliğiyle güvenlik ve istikrarı artırabilir, çatışma risklerini azaltabiliriz. Biz hakkaniyetin peşindeyiz. Kimsenin toprağında gözümüz olmadığı gibi, hakkımızı sonuna kadar muhafaza etme kararlılığımız da tamdır.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 6 saat önce Şikayet Et
    Yunanistan artık şunu anlamalı.. Yunanistan tarafından geçmişte Kardak'ta keçi besleyerek onlara ot/su atarak " bu işgal girişimini de uluslararası deniz hukukuna göre "bir ada veya kayalık o ada üzerinde tarım hayvancılık yapana aittir maddesine dayanmasını yutacak, göz yumacak ne NATOcu general, ne de siyasetçi kalmadı.. Yunanistan tüm bunları bilip iyi hesap etmeli!!!”
    Cevapla
  • Kamil 7 saat önce Şikayet Et
    Türkiye - Mısır Deniz Yetki Sahası anlaşması için imza atılmalıdır , BM bunu tasdik etmelidir . O da yetmez , İskenderiye - Antalya - TANAP güzergâhında Doğalgaz boru hattı inşa etmeliyiz , O da yetmez , Büyük güçlerin ABD , İngiltere , AB , Çin , Rusya hepsinin desteğini almalıyız . O da yetmez , Lahey Adalet Divanından , lehimize karar çıkacağından kesin emin olmalıyız .
    Cevapla
  • AKSARAY'lı 7 saat önce Şikayet Et
    Niye yok onlar 3 bin sene evvel yaşadığı yerlerin peşindeler de biz 100 yıl evvel terkettiğimiz toprakları niye istemiyoruz. Ama önce çok çalışıp güçlü olacağız çerçöpe takılıp birbirimizi ve enerjimizi boşa harcamamalıyız
    Cevapla
  • Misafir 7 saat önce Şikayet Et
    Bu Yunan ancak kötekten anlar. arkasındaki destek veren ülkeler olmasa kılını bile kıpırdatamaz ama işte. İsrail'de aynı arkasındaki destekçilerine güvenerek masum insanları öldürüyor.
    Cevapla
  • ahmet gül 8 saat önce Şikayet Et
    haklar demek zaten toprak demek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR