ABD Savunma Bakanı Austin İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüştü!

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli. mevkidaşı Yoav Gallant ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede BM barış gücü mevzilerine yönelik saldırı ele alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2024 12:13 GÜNCELLEME 13.10.2024 12:13 DÜNYA
ABD Savunma Bakanı Austin İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüştü!
ABD Savunma Bakanı Austin İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüştü!

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı görüşmede İsrail güçlerinin Lübnan'daki BM barış gücü mevzilerine ateş açmasına dair haberlerden “derin endişe duyulduğunu” ifade etti.

BM BARIŞ GÜCÜ MEVZİLERİNE YÖNELİK SALDIRI ELE ALINDI

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Austin'in görüşmede “İsrail güçlerinin Lübnan'daki BM barış gücü mevzilerine ateş açması ve iki Lübnan askerinin ölümüne dair haberlerden duyduğu derin endişeyi dile getirdiği” kaydedildi.

DİPLOMATİK YOL VURGUSU

Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) ve Lübnan Silahlı Kuvvetleri’nin güvenliğinin sağlanmasının önemini vurgulayan Austin'in, “En kısa sürede Lübnan'daki askeri operasyonlardan diplomatik bir yola dönüş ihtiyacını yinelediği” aktarıldı.

İSRAİL'E TAM DESTEK

“Bakan Austin ayrıca Gazze'deki vahim insani durumu da gündeme getirdi ve bu durumun düzeltilmesi için adımlar atılması gerektiğini vurguladı” denilen açıklamada, “Bakan Austin, ABD’nin İsrail'in güvenliğine olan kalıcı ve sarsılmaz bağlılığını bir kez daha teyit etti” ifadeleri kullanıldı. Austin'in ayrıca tüm rehinelerin mümkün olan en kısa sürede evlerine dönmesi gerektiğini belirttiği kaydedildi.

KAYNAK : İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 4
  • Hakan TAŞÇI 3 saat önce Şikayet Et
    Ah AUSTİN Yahudilerin ve Amerikalıların senin ırkına ve milletine yaptıklarını nasıl ne zaman unuttun.Yahudiler seni para ile satın mı aldılar.?Senin ırkım milletin hala aşağılanmaya devam ediyor.Kulkanışlı bir aparat olma AUSTİN.Gerçekleri sizlerde anlatın.insanlık aydınlansın .Yahudi illetinden insanlık Kurtulsun.
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    en kısa 1 yıl oldu ve Gazze şeridi katliam bölgesi oldu.nerede medeniyetiniz
    Cevapla
  • İso 5 saat önce Şikayet Et
    Austin. keza. obama. diğerleri. KÖLELİKTEN. kurtulamamış. , HALEN. 1. dilim. ekmek. İCİN. katil. YAVUDİLERİN. KÖLESİ.
    Cevapla
  • Osman Berk 5 saat önce Şikayet Et
    İki terörist devletin adamları buluşmuş Ne hainlikler planlayacaklar acaba?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR