Mikati’den İsrail’e UNIFIL tepkisi! "Kararlara uymama konusunda yeni bir safha"

Netanyahu'nun BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin çekilmesi yönündeki talebine değinen Lübnan Başbakanı Necib Mikati İsrail, uluslararası kararlara uymama konusunda yeni bir safhaya geçti ifadelerine yer verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2024 17:49 GÜNCELLEME 13.10.2024 17:49 DÜNYA
Mikati’den İsrail’e UNIFIL tepkisi! "Kararlara uymama konusunda yeni bir safha"
Mikati’den İsrail’e UNIFIL tepkisi! "Kararlara uymama konusunda yeni bir safha"

Mikati, yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesi talebine tepki gösterdi.

"YENİ BİR SAFHA"

Netanyahu'nun BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e UNIFIL'i çatışma bölgelerinden çekme çağrısına işaret eden Mikati, "İsrail, uluslararası meşruiyete ve uluslararası kararlara uymama konusunda yeni bir safhaya geçti." ifadesini kullandı.

Mikati, ateşkes çağrılarına sırt çeviren Netanyahu'nun söz konusu açıklamasının, uluslararası toplumu ve BM'yi "gerekli tavrı sergileme konusunda" teşvik etmesi gerektiğini kaydetti.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Lübnan'ın, UNIFIL'e yönelik saldırıları kınadığını ve 1701 sayılı karara bağlı olduğunu belirten Mikati, uluslararası topluma, İsrail'in Lübnan'a ve uluslararası meşruiyete yönelik saldırganlığını durdurmak için "sağlam bir duruş" sergileme çağrısında bulundu.

Netanyahu, UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyinden çıkartılması gerektiğini öne sürmüştü.

NETANYAHU ÇEKİLMELERİNİ TALEP ETMİŞTİ

İsrail Başbakanı Netanyahu, bir video mesaj yayınlayarak UNIFIL unsurlarının Lübnan'ın güneyinden çekilmesini talep etmişti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenen Netanyahu, UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyindeki "Hizbullah kalelerinden ve çatışma alanlarından" çıkartılması gerektiğini ve UNIFIL askerlerinin Hizbullah'ın "rehinesi" haline geldiğini öne sürmüştü.

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Son Kral 2 saat önce Şikayet Et
    Ulan bu Hıristiyan kukla sözde devlet yöneticisi yaşıyor mu?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR