Pentagon doğruladı! ABD'den son dakika askeri hamle! İsrail'e konuşlandırıldı

ABD Savunma Bakanlığı, "ABD, İsrail’e THAAD hava savunma sistemi konuşlandıracak" haberini doğrulayarak, Joe Biden'ın talimatı üzerine THAAD bataryasının ve ilgili ABD askeri personelinin İsrail'e konuşlandırılacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2024 20:41 GÜNCELLEME 13.10.2024 20:54 DÜNYA
Pentagon doğruladı! ABD'den son dakika askeri hamle! İsrail'e konuşlandırıldı
Pentagon doğruladı! ABD'den son dakika askeri hamle! İsrail'e konuşlandırıldı

ABD Savunma Bakanlığı, İsrail Ordu Radyosunun dün açıkladığı “ABD, İsrail’e THAAD hava savunma bataryası konuşlandıracak” haberini doğruladı.

Pentagon doğruladı! ABD'den son dakika askeri hamle! İsrail'e konuşlandırıldı...

BİDEN'IN EMRİYLE İSRAİL'E THAAD KONUŞLANDIRILDI

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Başkan'ın (Joe Biden) talimatı üzerine Savunma Bakanı Llyod Austin, İran'ın benzeri görülmemiş saldırılarının ardından İsrail'in hava savunmasını güçlendirmeye yardımcı olmak üzere bir Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunması (THAAD) bataryasının ve ilgili ABD askeri personelinin İsrail'e konuşlandırılmasına izin verdi. THAAD bataryası İsrail'in entegre hava savunma sistemini güçlendirecektir" denildi.

Pentagon doğruladı! ABD'den son dakika askeri hamle! İsrail'e konuşlandırıldı...

Açıklamada, "Bu, ABD ordusunun İsrail'in savunmasını desteklemek ve Amerikalıları İran ve İran'a bağlı milislerin saldırılarından korumak için son aylarda yaptığı daha geniş çaplı düzenlemelerin bir parçasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Patriot sistemini tamamlayıcı bir sistem olarak kabul edilen THAAD hava savunma bataryası, 6 adet kamyona monteli fırlatıcı, 48 adet önleyici, telsiz ve radar ekipmanından oluşurken, 95 askerin görev yapmasını gerektiriyor. Daha geniş bir alanı savunabilen THAAD, hedefleri 150-200 kilometre mesafeden vurabiliyor.

KAYNAK : İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR