Son dakika: Şimdiye kadarki en büyük saldırı! İsrail üssü havaya uçtu, bilanço ağır....

İsrail ordusu, Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah'ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7'si ağır 58 askerin de yaralandığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2024 11:09 GÜNCELLEME 14.10.2024 11:09 DÜNYA
Son dakika: Şimdiye kadarki en büyük saldırı! İsrail üssü havaya uçtu, bilanço ağır....
Son dakika: Şimdiye kadarki en büyük saldırı! İsrail üssü havaya uçtu, bilanço ağır....

Son dakika haberi... İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah'ın askeri üsse yönelik İHA'lı saldırısında yaralanan tüm askerlerin hastanelere kaldırıldığı ve ailelerine haber verildiği belirtildi.

4 ASKER ÖLDÜ, 7'SİNİN DURUMU AĞIR 58 ASKER YARALI

Saldırıda 4 askerin yaşamını yitirdiği ve 58 askerin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralılardan 7'sinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

Ölen askerlerin kimliklerinin daha sonra açıklanacağı aktarılan açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulandı.

İHA'LAR DENİZ ÜZERİNDEN GÖNDERİLDİ

Öte yandan, İsrail'in Yediot Ahranot gazetesinde, İsrail ordusuna dayandırılan haberde, Hizbullah'ın gönderdiği İHA'nın radardan kayboluncaya kadar takip edildiği belirtildi.

Haberde, Hizbullah'ın 2 İHA'yı deniz üzerinden gönderdiğine işaret edildi.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut'taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesinde, İsrail ordusuna bağlı "Glolani Tugayı'nın eğitim üssüne İHA filosuyla" saldırı düzenlendiği ifade edilmişti.

GENBEL KURMAY BAŞKANI ÜSSÜ ZİYARET ETTİ

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, hakkında sosyal saldırıda öldüğü yönünde iddialar bulunan İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'ın dün insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldığı askeri üssü ziyaret etti.

Burada askerlerle bir araya gelen Halevi, dünkü saldırının acı verici sonuçları olduğunu ifade etti.

Hizbullah, Hayfa'nın güneyinde İsrail ordusuna ait askeri üsse İHA ile saldırı düzenlemişti.

Saldırıda 4 asker ölmüş 58 asker de yaralanmıştı. Sosyal medyada, saldırı sırasında Halevi'nin de hedef alınan üste olduğu ve öldüğü yönünde iddialar yer almıştı.

''DAHA ÖNCE BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ''

İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi saldırıya ilişkin yaptığı yorumda "Daha önce böyle bir drone saldırısı görmemiştik. Drone'lar Lübnan'dan Hizbullah roketlerinin barajı altında gönderildi. İniş, üs personelinin yemekhanede toplanmasıyla gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Haberin devamında şu ifadelere yer verildi;

''İsrail'e doğru üç İHA fırlatıldı, ikisi düşürüldü, ancak İHA'lardan biri İsrail'in derinliklerine girerek Binyamina bölgesine düştü. Hiçbir uyarı sireni etkinleştirilmedi.''

GÖÇ DALGASI

Öte yandan Jerusalem Post gazetesi, ülkede yoğun bir göç dalgasının başladığını yazdı. Haberde, ''İsrail, daha önce görülmemiş rakamlarda rekor bir göç oranıyla karşı karşıya.'' denildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 281 TÜMÜ
  • Yalanmı 1 saat önce Şikayet Et
    Allah bu lanetlik kavmin belasını illaki verecek. Tarih boyunca verdi ama bunlar adam olmadı. Nankör ve lanetlik kavime bi hitler daha lazım
    Cevapla
  • Mardin'li 1 saat önce Şikayet Et
    Yüzden fazla yorum okudum ALLAH'A cc hamdu senalar oldun ki Türkiye'deki kardeşlerimin yüzde doksanı SiyonİT itraile karşı mazlumun yanındadır. Onu gördüm
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 1 saat önce Şikayet Et
    Allah kökünü kurutsun hepsinin…
    Cevapla
  • ADEM SİLİNMEZ 1 saat önce Şikayet Et
    itler gibi gebereceksiniz.keşlerinizi akbabalar yicek inşallah
    Cevapla
  • hasan 1 saat önce Şikayet Et
    bu savaş devam ederse diğer ülkelerde bulunan yahudilerin güven içersinde yaşama imkanı olacakmı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR