ABD Başkan adayı Kamala Harris'ten İsrail'e Gazze çağrısı

ABD Başkan Yardımcısı Harris, İsrail'i, Gazze'ye insani yardım akışını sağlamak için daha fazla adım atmaya çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2024 10:15 GÜNCELLEME 14.10.2024 10:30 DÜNYA
ABD Başkan adayı Kamala Harris'ten İsrail'e Gazze çağrısı
ABD Başkan adayı Kamala Harris'ten İsrail'e Gazze çağrısı

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından Gazze'nin kuzeyine 1 Ekim'den bu yana gıda yardımının girmediği yönünde yapılan açıklamaya atıfta bulunarak, İsrail'i, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerinin insani yardıma erişimini kolaylaştırmak için daha fazla adım atmaya çağırdı.

ÇEVİRİ: BM, yaklaşık 2 haftadır Kuzey Gazze'ye yiyecek girmediğini bildiriyor. İsrail, yardıma muhtaç olanlara yardım akışını kolaylaştırmak için acilen daha fazlasını yapmalı. Siviller korunmalı ve yiyecek, su ve ilaca erişebilmelidir. Uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmelidir.

HARRİS'İN X'TE GAZZE PAYLAŞIMI

Harris, WFP açıklamasına ilişkin X hesabında yaptığı paylaşımda, "BM, yaklaşık iki haftadır Gazze'nin kuzeyine gıda girmediğini bildirdi. İsrail, ihtiyaç sahiplerine yardım akışını kolaylaştırmak için acilen daha fazlasını yapmalı" ifadesine yer verdi.

Kamala Harris: ABD-İsrail ittifakı, Netanyahu'dan daha önemliKamala Harris: ABD-İsrail ittifakı, Netanyahu'dan daha önemli

Bölgedeki sivillerin korunması, gıda, su ve tıbbi hizmetlere erişimlerinin sağlanmasına yönelik ihtiyaca işaret eden Harris, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini de vurguladı.

AYLARDIR MANZARA AYNI

WFP tarafından 12 Ekim'de yayımlanan açıklamada, Gazze'nin kuzeyine açılan ana geçişlerin kapatıldığı ve 1 Ekim'den beri bölgeye hiçbir gıda yardımının girmediği bildirilmişti. Açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki gıda dağıtım noktaları, mutfak ve fırınların hava saldırıları ve tahliye emirleri gibi faktörlerden dolayı kapanmak zorunda kaldığı belirtilmişti.

Trump'tan 7 Ekim açıklaması: Ben başkan olsaydım asla gerçekleşmezdiTrump'tan 7 Ekim açıklaması: Ben başkan olsaydım asla gerçekleşmezdi

Harris'ten 'İran'ı vururuz' tehdidi! 'Tüm seçenekler masada'Harris'ten 'İran'ı vururuz' tehdidi! 'Tüm seçenekler masada'

Biden'dan 7 Ekim mesajı: Ortağı olduğu soykırıma değinmedi bile!Biden'dan 7 Ekim mesajı: Ortağı olduğu soykırıma değinmedi bile!

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 6 saat önce Şikayet Et
    ABD itraili Gazze'ye yardım için çağırma git yardım koridoru aç göreyim
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR